Завдяки творчим досягненням: львівський композитор Михайло Швед став лауреатом престижної музичної премії

Завдяки творчим досягненням: львівський композитор Михайло Швед став лауреатом престижної музичної премії
Шведа обрали завдяки творчим досягненням упродовж останніх 5 років.

Композитор Михайло Швед отримав престижну музичну премію імені Бориса Лятошинського. Він став переможцем завдяки своїм творчим досягненням упродовж останніх 5 років. Про це повідомляє ЛОДА.

Зазначається, що нагородження відбулося 20 січня. Композитора відзначили 20 тисячами гривень грошової винагороди.

Шведа обрали завдяки творчим досягненням упродовж останніх 5 років. Зокрема, за твори "Відзвуки" для трьох перкусійників, "Блазні" для двох скрипок, "Псалом № 137" для бас-баритона та ансамблю, "Паралелі" для струнних.

Творчими здобутками Михайла Шведа пишається сьогодні уся Львівщина! Тішуся, що Комітет з присудження премії імені Бориса Лятошинського гідно оцінив творчість нашого земляка. Бажаю лауреату невичерпного натхнення і нових звершень, — зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ірина Гаврилюк.

Варто підкреслити, що Михайло Швед — заслужений діяч мистецтв України, член Національної Спілки композиторів України, лауреат премії імені М. Леонтовича та премії імені Л. Ревуцького, заступник генерального директора-художнього керівника з міжнародних зв’язків та творчих питань Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької.

Його твори уже широко знані у світі, оскільки неодноразово виконувались у Польщі, Австрії, Німеччині, Швейцарії, Канаді, Азербайджані та інших країнах.

Серед виконавців: симфонічні оркестри Львівської та Чернівецької філармоній, Національний ансамбль солістів «Київська камерата», камерний оркестр «Leopolis» та «Perpetuum mobile», камерні хори «Gloria», «Credo» тощо.

Нагадаємо, раніше Зеленський присвоїв президентські премії 10 львівським вченим.

Карина Бовсуновська pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next