У "Домівці врятованих тварин" у Львові з’явилися нові мешканці (відео)

У "Домівці врятованих тварин" у Львові з’явилися нові мешканці (відео)
Зокрема тут тепер житиме екзотична тваринка - мангуст. Необхідне особливе харчування, якого зовсім не вистачає. Також тут є декілька крилатих, які залишились без кінцівок та крил.

Знайомтесь. Це мангуст Рікі. Деякий час тваринка проживала у квартирі. Та мангусти вимагають ретельного догляду, а також люблять рух. У квартирі попередні господарі не могли забезпечити Рікі омріяне життя. Тому тваринка потрапила в «Домівку врятованих тварин». 

Фото: Домівка врятованих тварин

В природі він їсть змій. Він їсть м'ясо. Може бути курятина, — зазначив Орест Залипський, керівник «Домівки врятованих тварин». 

Рікі також любить овочі та фрукти. Та це не єдиний новий мешканець Домівки. 

Зараз з нових мешканців переважно птахи, які потрапляють у певні казуси, тобто переломи крил, задніх кінцівок. Особливо канюки, які живуть біля доріг, — розповідає Орест Залипський. 

Кожна тварина, яка потрапляє в Домівку, проходить 14-денний карантин. Спочатку їх оглядає лікар. Звірята проходять курс антибіотиків, вакцинацію. Після цього врятовані улюбленці переходять у вольєр. Частина звірів після реабілітації повертається в природне середовище. Однак, є й ті, хто залишається тут назавжди. Наприклад, птахи, які залишаються без кінцівок чи крил.  

Щодня за тваринами доглядає пані Валентина.  

Промиваємо рани тваринам, мажемо, робимо перев’язки. Починаємо всіх годувати, — каже Валентина Дулиш, працівниця «Домівки врятованих тварин». 

«Домівці врятованих тварин» частково допомагає місто, а також відвідувачі та просто небайдужі. Проте поживи для тварин вистачає не завжди. До прикладу, лише для годівлі птахів щодня витрачають близько 20 кг корму. А тут є ще й чимало хижаків, які потребують м'ясо.  

Це курятина, серця, шийки, гомілки. Це телятина, — Орест Залипський.

Якщо ж ви хочете допомогти звірята, зробити це досить просто — варто лише принести для них їжу.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вони теж хочуть ЖИТИ: у львівському притулку тварин продають благодійні календарі Вони теж хочуть ЖИТИ: у львівському притулку тварин продають благодійні календарі
У Домівці врятованих тварин стартував продаж трьох видів благодійних календарів. Виручені кошти скерують на утримання мешканців притулку
Поблизу Львова продовжуються роботи з облаштування більшого притулку для звірів (відео) Поблизу Львова продовжуються роботи з облаштування більшого притулку для звірів (відео)
Всі роботи відбуваються без фінансування зі сторони влади, а лише з пожертв благодійників.
Loading...
Load next