Досягнення у лікуванні онкології (відео)

Досягнення у лікуванні онкології (відео)
У Львові відкрили Клініку трансплантації кісткового мозку у дітей. Центр забезпечений обладнанням, палатами, операційними боксами та кисневою станцією.

Щороку щонайменше 200 дітей та підлітків в Україні потребують трансплантації кісткового мозку. Загальна вартість проєкту понад 40 000 000 грн, його реалізація тривала понад два роки. Клініка забезпечена обладнанням, відповідними палатами та операційними боксами, сучасники вентиляційними системами та кисневою станцією

Ви знаходитесь в траснплантаційному боксі, який зроблений так як має бути в Європі без халяви. Не просто пофарбовані стіни і непросто витяжка. Це є технологічний цілий трьохкомпонентна клімат-система з фільтрами, яка не допускає взагалі сюди жодний інфекцій і повністю вона як спрут по всій лікарні, вона на даху, вона внизу, вона в стінах, ви її не побачите. Тут це квінтесенція, тому що тут людина має знаходитись і не захворіти після трансплантації кісткового мозку, - каже Роман Кізима, керівник клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

 З перерізання стрічки у Львові відбулось офіційне відкриття першої потужної клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку у Західній Україні. Довірили таку важливу місію маленьким пацієнтам, які борються з раком або ж уже його вилікували.

Львівщина має можливість сьогодні стати другою такою унікальною територією, де ми могли б рятувати наших хворих діток і давати їм другий шанс на їхнє життя, - розказує Ірина Гримак, голова Львівської облради.

Декілька років Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр створював та готувався до відкриття центру, де зможуть виконувати весь спектр лікування дитячої онкології: від постановки діагнозу – до повного одужання і подальшого спостереження.

Наданий момент в нашій лікарні 8 дітей, але така статистика недоречна. Доречна що кожного року 200 дітей в Україні потребують трансплантації. Киїівьский охматдит дуже розвинувся і вони наші колеги, які нас мотивують, вчать і ми з ними співпрацюємо, але 200 трансплантацій в рік вони не зможуть виконувати, - пояснює Роман Кізима, керівник клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

Трансплантація кісткового мозку дозволить збільшити шанси на одужання від онкології на 70-80%. Тобто 8 дітей з 10 вдасться врятувати.

Враховуючи що середній час перебування пацієнта в такому боксі є 30 днів, то можна дуже легко порахувати, що 2 помножити на 12 це є 24 пацієнта за рік, - додає Роман Кізима.

Саме стільки трансплантацій кісткового мозку зможуть проводити у новоствореній клініці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. До слова, на відкриття завітали і ті пацієнти, які успішно пройшли таку операцію і вилікувались від раку. Серед них і 12-річний Сашко.

Я зараз в 7 класі, почуваюся добре і хочу стати космонавтом, - каже Олександр, видужалий від онкології.

В нього була така дуже нехороша пухлина. Це є пухлина нейробластома, вона рахується одна з найгірших ракових пухлин і тому він казав дуже такі мінмальні прогнози. Він давав нам в районі 20-30% шо все буде добре при нашій ситуації, - розказує Андрій Туревич, батько Олександра.

Сашко пройшов 8 хіміотерапій та високодозну трансплантацію в Києві, яка пройшла успішно.

Це було 5 років тому і дякувати Богу шо ми все добре обстежуємся, - ділиться думками Оксана Туревич, мати Олександра.

На той час батькам довелось витратити на лікування сина близько 500 тисяч гривень. А у цій клініці для маленьких пацієнтів це буде безкоштовно.

Це повністю збудовано за благодійні кошти, це частина італійських коштів роза прістіна солітери і благодійного фонду запорука. Така активність не е що змусила, а змотивувала нашу державу долучитися і по суті довершити це в щось більш грандіозне, наповнити це додатковим обладнанням і сфінансувати забезпечення для пацієнтів. Тобто пацієнти будуть отримаувати лікування безоплатно, - додає Роман Кізима.

 А маленькому Максимкові вже не доведеться їхати на таку операцію до столиці. Її він зможе зробити тут, вдома.

Я хочу закінчити лікування. Я хочу бути здоровим, - промовляє Максимко, пацієнт.

І таке бажання Максимка точно здійсниться, адже за його здоров’я взялася ціла мультидисциплінарна команда професіоналів.

В цілому в нас є 12 сертифікованих медиків з дитячої онкології та гематології. І я і багато з наших фахівців стажувалися в ША, в Канаді, в Японії, в Нідерландах, в Франції, в Німеччині, перераховувати всі країни навіть недоречно. Це були не візити ввічливості, це були серйозні навчання. Багато з нас мають вищу освіту медичну і управлінську, яка виконана за кордоном, - додає Роман Кізима.

 Можливо, колись серед них буде і маленький Олександр, який поборов рак і хоче допомагати це робити іншим.

Я хотів би стати лікарем. Допомагати дітям, які пережили якусь операцію. А може є така сама дитина. Яка пережила операцію так само як я. З такою підтримкою вони точно будуть здорові, - мрійливо веде Олександр, видужалий від онкології.

Зазначимо, що загальна вартість проєкту клініки становить понад 40 мільйонів гривень. Починати перші операції планують навесні цього року. Також додамо, що дату відкриття обрали не випадково, адже 15 лютого відзначають міжнародний день онкохворої дитини.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео) Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео)
Доєдналася до такої благодійної справи і 8 міська клінічна лікарня.
Рак-не вирок: у Львові провели фотосесію для жінок, які борються з онкологією (відео) Рак-не вирок: у Львові провели фотосесію для жінок, які борються з онкологією (відео)
Онкологія – такий діагноз українці чують дедалі частіше. Для когось це звучить як вирок, тоді як інші сприймають радше як виклик, борються та перемагають. Вже вкотре у світі намагаються достукатись і пояснити, що рак – не вирок.
"Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео) "Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео)
Внаслідок інциденту на місце події батьки дитини викликали патрульних. Після того, як правоохоронці підтвердили ознаки сп’яніння у лікаря - на чоловіка склали протокол, а згодом його відсторонили від роботи.
Loading...
Load next