"Ну от знову": подорожчання вартості проїзду (відео)

"Ну от знову": подорожчання вартості проїзду (відео)
Вартість перевезень на приміських і міжміських маршрутах зросте в середньому на 15-30%.

Транспорт може зупинитися. І це може відбутися найближчими днями, - каже Іван Велійка, керівник асоціації перевізників Львівщині.

Ситуація з перевезеннями у Львові та області дуже складна, наголошують перевізники. Для цього є дві причини. Перша - дефіцит пального. Друга - його ціна. На щастя, на обласному рівні перше питання уже практично владнали.

Є домовленість, що ми певних операторів АЗС закріпили за певними перевізниками. Тобто вони укладуть зараз нові контракти, де будуть певні умови лояльності, де вони зможуть оперативно придбати талони чи паливні карти. І самі оті технічні затримки по заправці, неможливість випустити певну кількість транспорту буде знято, - розповідає Степан Рудницький, начальник управління транспорту та зв’язку Львівської обласної військової адміністрації.

Та скоро на АЗС ми побачимо нові ціни. Адже держава більше не регулює вартість бензину і дизпалива. І хоча передбачається, що це дозволить побороти кризу пального, та одночасно це призведе до невідворотного підняття вартості проїзду.

До того десь вартість 1 км була в середньому була 1.15-1.20 грн, то зараз вартість 1 км десь по розрахунках перевізників буде становити 1.55-1.60 грн. Тому буде підйом як вартості перевезень по приміських, так і по міжміських маршрутах десь в середньому на 20-30%, - додає Степан Рудницький.

Окрім того, перевізники змушені підняти і мінімальну вартість перевезень на внутрішньо обласних маршрутах з 15 до 20 грн.

Та якщо загалом на Львівщині ситуація між обласною владою і перевізниками погоджена, то у самому Львові конкретних рішень наразі немає, скаржиться керівник асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Львів як завжди в перших рядах стоїть, що треба щось робити, але як правило завжди останнім починає щось діяти, - наголошує Іван Велійка.

В Дрогобичі, наприклад, нещодавно підняли вартість проїзду у громадському транспорті з 10 до 15 грн. Місцева влада була змушена піти на такий крок. Чи підніматимуть ціни на подорож у маршрутках у Львівській МТГ, наразі невідомо. Мерія ще не готова коментувати це питання. Перевізники ж наголошують: діяти потрібно негайно.

На сьогоднішній день по всіх розрахунках якщо дивитися, то вартість мала би бути в межах 22 грн при такій вартості пального. Ну, але ми розуміємо все. Ми розуміємо, що люди не мають сьогодні грошей. Але якщо ми хочемо їздити, ми мусимо за це платити. Місто хоче, щоб цей тягар не лягав на плечі людей, воно мусить шукати гроші в бюджеті, - додає керівник асоціації перевізників Львівщини.

Ціни на бензин і дизпалдиво нестримно ростуть, а вартість проїзду у Львові залишається незмінною. Наразі. Через дефіцит пального міські посадовці взялися оптимізовувати транспортну мережу. Кілька автобусних маршрутів вже призупинили свою роботу. Та якщо з перевізниками не владнати грошове питання, а точніше питання компенсації витрат на пальне, це може спровокувати справжній колапс.

Що таке зупинка транспорту. Це втрата робочих місць, це позбавлення заробітку трудових колективів. Сьогодні воєнний стан і це робити ми рахуємо недопустимо. Крім того, ми розуміємо, що коли зупинити транспорт, відновити його буде вкрай тяжко, - пояснює Іван Велійка.

Публічно питання підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Львова мерія поки не піднімала. Та щойно з’явиться офіційна інформація, ми одразу вам повідомимо.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next