Потрібні донори: у Львові проведуть акцію зі збору крові (відео)

Потрібні донори: у Львові проведуть акцію зі збору крові (відео)
З 30 травня до 10 червня у Львові триватиме акція зі збору крові для пацієнтів гематологічного відділення ТМО 2. Донори можуть записатися на процедуру за номером телефону 068 488 94 55.

Щодня відділення гематології та інтенсивної терапії потребує близько 10 донорів. Це потрібно для лікування онкогематологічних хворих, пацієнтів з анемією та інших захворювань. І якщо ще раніше був дефіцит донорської крові, то війна в країні, лише погіршила цю ситуацію. Саме тому Друге медичне об’єднання Львова закликає небайдужих долучитись до акції «Донори теж герої. За тобою – три життя» та поділитись своєю життєдайною для лікування важкохворих пацієнтів.   

Вже вдруге ми проводимо таку акцію. В першій акції брали участь наші медичні працівники для того, щоб продемонструвати що це є абсолютно безпечна процедура і показати своїм прикладом, залучити інших бажаючих здавати кров і зараз ми звертаємось до всіх бажаючих, хто хотів би брати участь і допомогти нам, тому що нам це надзвичайно потрібно, — Юлія Василишин – медична директорка відокремленого підрозділу «5-та лікарня». 

На жаль, не вистачає нам донорської крові для лікування наших пацієнтів. Звичайно в першу чергу забезпечуються наші воїни, які потребують переливань компонентів крові і таким чином в нас є брак донорів, тому дуже би хотіли, щоб люди допомагали, люди свідомо йшли в центри крові і здавали кров, — Юрій Кароль – завідувач відділення гематології та інтенсивної терапії ТМО 2. 

Лікарі зазначають, що донорську кров не замінить ніщо і саме вона може врятувати комусь життя. А назва самої акції говорить сама за себе. Одна людина може допомогти одразу трьом пацієнтам.  

Маємо 3 частини крові, еритроцити, як в народі просто кажуть кров переливати, тромбоцити і свіжозаморожена плазма. Таким чином можна покращити, допомогти здоров’ю трьом людям з одної донорської крові або навіть врятувати 3 життя, — Юрій Кароль. 

Відділення гематології та інтенсивної терапії приймає хворих з пухлинними захворюваннями кровотворної та лімфатичної тканин з усієї України. Окрім того, приймає на лікування усіх, хто звертається, і зокрема, вимушено переміщених осіб. А це означає, що збільшення пацієнтів, збільшує і потребу в донорах.  

Ми за цей квартал навіть більше,  вже за 4 місяці в гематологічному відділенні було проведено трансфузії коло 100 літрів компонентів крові, тобто загалом трансфузій було зроблено більше 300, а по нашій лікарні цифри ще вдвічі більші, тобто коло 700 трансфузій крові було проведено з першого січня цього року. Настільки великі є об'єми, які потребують наші пацієнти для рятування здоров'я і життя, — Юрій Кароль. 

А стати донором може будь-яка людина віком від 18 до 60 років, яка підходить за певними ознаками. Для цього її обстежують вже в самому центрі служби крові.  

Це має бути маса тіла більше 60 кг, це не має бути в донора якихось супутніх захворювань і коли бажаючий прийде здати кров приходить в службу крові здати кров, його обстежують. Тому це є плюсом, ви зможете дізнатись рівень свого гемоглобіну, знати чи є у вас маркери гепатитів Б, С, так само проводять на снід ідентифікацію, тому це таким чином можна і обстежити рівень свого здоров'я,- Юлія Василишин – медична директорка відокремленого підрозділу «5-та лікарня» ТМО 2.

Процедура забору крові триває всього 10 хвилин і є абсолютно безпечною. Більше того, навіть корисною для самого донора.  

 Колись навіть була така спеціальність цилюльники. Це були. Ну вважається, що це були перукарі, але фактично це були хірурги, які при дуже багатьох проблемах по здоров'ю робили кровопускання. Як кажуть спускали погану кров. І це давало реальну користь. Чому? Тому що спускається кров і йде регенерація нових клітин, молодих. І більше набувається енергії. Звичайно часто це не можна робити, але час від часу це було би дуже корисно, — Юрій Кароль.  

Долучитись до доброї справи можна попередньо записавшись за номером телефону 068 488 94 55. Не забувайте, що саме ви можете подарувати комусь можливість жити.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото) На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото)
Воїн служив у 24- ОМБр імені Короля Данила і був мешканцем селища Добротвір. Однак, внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків на Луганщині, чоловік отримав поранення, яке було несумісним із життям.
З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео) З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео)
Сьогодні у Львові втретє відбувся Марш нескорених. Учасники ходи пройшли від Личаківського кладовища до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next