У Львівському Охматдиті відкрили оновлені кабінети для реабілітації маленьких пацієнтів (відео)

У Львівському Охматдиті відкрили оновлені кабінети для реабілітації маленьких пацієнтів (відео)
Приміщення обладнали реабілітаційними столами, дошками, брусами з перешкодами, масажними валиками тощо.

У Львівському ОХМАТДИТі відкрили оновлені кабінети для реабілітації маленьких пацієнтів. Усе тут відповідає європейським стандартам якості, кажуть лікарі. Зокрема приміщення обладнали реабілітаційними столами, дошками, брусами з перешкодами, масажними валиками тощо.

Це для дрібної моторики в нас, для покращення рухової діяльності, для покращення функції опорно-рухового сегменту.
В нас іде реабілітація при пневмонії й відповідно відновлення  усіх дихальних систем. Пацієнти в нас досить є й важкі, які знаходяться в реанімації. МИ їх виводимо з дуже важких станів, - каже Наталія Шепелєва, фізичний терапевт Львівського «ОХМАТДИТ».

Також лікарнею вже подано заявки на підпис двох нових реабілітаційних пакетів з НСЗУ.

Це є дітям від 0 до 3-х років і також  другий пакет це дітям з вадами опорно-рухового апарату. Ця допомога буде також дітям, які постраждали внаслідок війни, яка зараз відбувається, - розказує Олена Березовська, медична директорка Львівського «ОХМАТДИТ».

Зараз є в нас десь порядка 16 дітей, які будуть вимагати власне гострої реабілітації, тобто ті діти, які лежать в стаціонарі. Наступний етап, це як ми запускаємо пакет з НСЗУ, то будуть діти, які прицільно будуть лягати на реабілітаційні ліжка, що з 1-го травня є в нашій лікарні. І це вже буде наступний етап реабілітації цих дітей, - мовить Дмитро Квіт, директор Львівського «ОХМАТДИТ».

Реорганізувати кабінети вдалося за співпраці з німецькими благодійними фондами.   

Тут нам допомогли лікарі-реабілітологи, які нам склали список обладання з певними вимогами, а ми вже зі свого боку вже шукали виробників, які б могли нам це надати.
Понад 600 тисяч гривень коштує це обладнання. Якщо не враховувати те, що була безкоштовна доставка з цих всіх країн. І хочу сказати, що деякі закордонні виробники відгукнулися й надали нам також суттєві знижки, - пояснює Тетяна Балашова, представниця фонду «HOPE – we help children» в Україні.

Це наш перший проект, який ми робимо у Львові. Я хочу сказати, що дуже рада, що це відбувається саме тут, саме в цій лікарні. 5 років тому, коли ми приїхали сюди зі своїм сином з болями, йому надали допомогу і поки ми батьки відходили впринципі від інформації про те, що треба оперувати негайно, то наш Марко вже був операційній і його прооперували, вилікували, виписали і ми щасливі забрали його додому. І я думаю, що тут таких історій дуже багато, - каже Галина Томків, голова фонду «Renate Merkle Stiftung» в Україні.

Лікарі наголошують, що це сучасне обладнання допоможе проводити більш якісну реабілітацію маленьких пацієнтів, що допоможе уникнути інвалідізації дітей після важких травм.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next