Пластичний хірург з Туреччини спільно з львівськими медиками оперує маленьких пацієнтів (відео)

Пластичний хірург з Туреччини спільно з львівськими медиками оперує маленьких пацієнтів (відео)

Вже в п’яте до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру прибув пластичний хірург з Туреччини Хакан Агір. Під час своїх візитів, лікар допомагає оперувати маленьких українців зі складними вадами, і цього разу також допомагає лікувати хворих діток.
 

Я запланував бути 2 тижні в Україні. Посеред іншого 5 днів в цій лікарні. Ми провели багато консультацій пацієнтів дитячого віку. Багато пухлин, багато судинних мальформацій, розщелин губи, піднебіння, вроджених вад та інших складних цікавих випадків, - зазначає пластичний хірург з Туреччини Хакан Агір.
 

Додамо, що професор вже близько 20 років займається пластичною, реконструктивною та естетичною хірургією. І, окрім того що допомагає, ще й радо ділиться досвідом з нашими спеціалістами.
 

На цей період, коли він приїхав. Власне ті дітки якраз закінчили там певний етап хіміотерапії. Були підготовлені до операції. Тобто все як кажуть зійшлося і ми змогли допомогти найбільше власне тим дітям з великими пухлинами. З дуже складними анатомічними розташуваннями цих пухлин і це власне складні випадки, - пояснює завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Андрій Кузик.
 

Спільно з хірургами Центру Хакан Агір провів вже 5 надскладних операцій. Ще 7 пацієнтів в очікуванні. Серед них і 12-річний Назар зі Слов’янська. У два роки через необережність, хлопець отримав електроопік губів.
 

Вдома у нас переноска була включена й у нього слина попала в переноску. Я з кімнати вийшла. Чую він плаче. Подумала спочатку, що плаче за мною, що я вийшла. Вертаюся, а там це трапилося. Він вже лежав з опіком губи, - каже мати Назара Людмила Гусак.


Через це хлопець вже пережив декілька операцій. Проте проблему вирішили лише частково. І тепер він знову готується до хірургічного втручання.
 

Де був електроопік воно все стягнулося. Де осталося чуть губи цілої. Це там осталася дірочка. Ну буквально як в мене вказівний палець. Я не могла навіть його чайною ложкою нагодувати. Я оце хліб мочила в суп й хлібчик йому давала, - каже Людмила Гусак.
 

Це є хлопчик з електричним опіком обличчя, і особливо ділянки рота. Він буде потребувати двоетапної операції, тому найбільша його зараз проблема – він не може добре розкрити рот, відповідно і харчуватися, і розмовляти. Тому перший етап це буде поширення нижньої частини й він почне після того краще розмовляти, краще вживати їжу. А другим етапом буде вже повна корекція цієї проблеми, - зауважує пластичний хірург з Туреччини Хакан Агір.

Окрім прооперованих пацієнтів, ще близько 60 вдалося проконсультувати.
 

Також є заплановані уже на наступний приїзд наступні операції, теж непрості, які мало де можна зробити й власне ці пацієнти зможуть завдяки приїзду професора Хакана отримати належну хірургічну допомогу, тому що вона є дуже високо специфічна, - запевняє завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Андрій Кузик.
 

Відтак, вже наприкінці цієї осені закордонний фахівець знову планує повернутися до Львова.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Loading...
Load next