Жителі однієї з вулиць Львова не можуть облаштувати укриття через захаращеність підвалу сусідом (відео)

Жителі однієї з вулиць Львова не можуть облаштувати укриття через захаращеність підвалу сусідом (відео)

Підвал розбрату, який має слугувати укриттям. Мешканці 1-го під’їзду будинку на вулиці Під Голоском, 15 не можуть облаштувати у приміщенні місце для перебування під час повітряних тривог та обстрілів.

А усе, кажуть, через сусіда, який захаращує і свою комірку, і велике приміщення загального користування. Старі дошки, поламані вікна та меблі, коробки, а також небезпечні легкозаймисті матеріали – усе тут. А це – коридор, який веде до входу ще до двох комірок. Точніше, вів, адже чоловік поставив тут ґрати та замок. Місцеві переконують: неодноразово вивозили сміття самотужки.

Та марно, адже сусід-Плюшкін, як його уже прозвали місцеві, зносить мотлох назад. І на жодні прохання не реагує, – каже мешканка цього під’їзду Андріана.

Ми з того загального коридору все повиносили, на наступний день приходимо – знову те все саме є. Ми його попереджували, що будемо звертатися, він казав: «Звертайтеся, куди хочете – мені всеодно, бо це є мій підвал, — місцева мешканка Андріана.

А ось за цими бетонними плитами – кімната загального користування, площею в 40 квадратних метрів. Але наразі вона зачинена.  

Вона повністю є завалена всяким непотребом. Ми в нього просили, щоб він її очистив, щоб ми могли там ховатися, бо там є найкращі плити, коли, не дай Бог, якщо будуть бомбити, цегла посипиться, а плити – ні. Він сказав, що то є його кімната і нічого він відкривати не буде. Але це не його кімната, це загальна, але він там зробив двері, — місцева мешканка Андріана.

Власне під час нашої зйомки, підвал знову вирішили «поповнити».

Проте надати коментар, що це за матеріал, для чого, а головне – від кого, цей пан нам не бажав. Усе, що почули – що він не з цього під’їзду.

Ми так зрозуміли, що то є його брат. Він дуже на нього схожий. Ви в нього запиталися…він сказав, що так сказав мешканець цього будинку знести цей непотріб знов сюди, — зазначає Андріана.

Припускаємо, від цього утікача «герой» матеріалу і дізнався про те, що у підвалі – наша знімальна група, тож перемістився аж на горище. 

Потім намагався сховатися у тому ж таки підвалі.

До слова, з вікнами – окрема історія. Адже через завали старого мотлоху із 5 у вільному доступі залишилися лише 3.

Пан Михайло запевняє: дещо раніше з підвалу вивіз частину речей двома автомобілями. 

І більше там в коридорах нічого мого немає, — каже місцевий мешканець Михайло.

Замки вішає нібито через неодноразові крадіжки майна. А усі ці речі, мовляв, сусідські та натякає на змову.

Директорка ЛКП «Варшавське 407», на балансі якого і є цей будинок, запевнила: місцеві мешканці на ситуацію нарікають не вперше. Цього разу панові Михайлу надали вимогу – прибрати речі до 26 липня. Інакше – чоловік відповідатиме за 150 статтею КУпАП.  

Ми будемо складати протокол. Там штраф від 850 до 1700 грн і будемо тоді його зобов’язувати це прибрати. Я в понеділок там буду, подивлюся, — каже директорка ЛКП «Варшавське 407» Оксана Гадьо.

Якщо ж і вас спіткали схожі непорозуміння, юристка Лілія Баюш радить звертатися до райадміністрації. Спершу з’ясувати в реєстрі речових прав на нерухоме майно, кому саме належить приміщення, за яке точиться суперечка.  

 Якщо є дійсно такі свідчення, або докази того, що особа заповнила навіть такі приміщення загального користування якимись легкозаймистими речовинами, то в тій ситуації, звичайно, можна звертатися до районної адміністрації, але навіть в органи поліції, — додає юристка Лілія Баюш.

Водночас вплинути на речі, які зберігаються у приватній власності – складно. Ми ж стежитимемо за станом приміщень, які львів’яни використовують як укриття й надалі.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Loading...
Load next