Львів розглядає різні сценарії проходження опалювального сезону (відео)

Львів розглядає різні сценарії проходження опалювального сезону (відео)
Дрова, вугілля та буржуйки – штаб напрацював рекомендації та план дій для міста, підприємств, балансоутримувачів будинків і окремо для мешканців.

Дрова, вугілля та буржуйки – Львів готується до зими, а отже – до опалювального сезону. Адже він, в умовах війни, може бути непередбачуваним та надскладним. Місто розглядає різні сценарії.

Коли були обстріляні 3 електричні підстанції і насправді ми тоді могли лишитися взагалі без водопостачання в двох районах.

Але тоді все минулося. Місто використало альтернативну систему подачі енергії до підкачувальних станцій. А от як діяти у разі ракетних ударів по ТЕЦ та іншим об’єктам, що забезпечують домівки теплом? У Львові знайшли альтернативний вихід.

Світ нічого іншого не придумав, як теплонасоси, які ми закупляємо і встановлюємо. Є дрова і є буржуйки. Фактично у кожній будівлі має бути обладнане приміщення, де має бути встановлена буржуйка так звана. Звичайно, що мають бути продумані всі системи вентиляції, щоб не було біди, — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Різні сценарії проходження опалювального сезону на державному рівні розробляє спеціальний штаб. Аналогічний створено і у Львівській міськраді. Забезпечення життєдіяльності міста розділили на три зони відповідальності: спершу розповімо про місто. За словами керівниці штабу Ірини Маруняк, теплопостачальна система готова до опалювального сезону на 99%.

ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 відремонтовані, працюють. Наші котельні також на 99% вже готові. На Сихові цього року ми запустимо повністю всі 409 ІТП. Станом на зараз працює 348 ІТП. Люди зможуть економити тепло. В середньому економія буде складати 20-30%, - каже Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з житлово-комунальних питань.

Наступна зона відповідальності – балансоутримувачі будинків. 

Ми заготовляємо дрова, ми закупляємо так звані буржуйки, ми готуємо бочки. На сьогодні на цій базі є більше 50 буржуйок. Ми їх будемо використовувати, якщо це знадобиться, у наших укриттях. Для цього ще буде закуплено так звані витяжки, труби… ПідключимО і тоді ми зможемо їх палити, — каже Надія Банах, голова Шевченківської райадміністрації.

В цих буржуйках встановлюється в певному приміщення. Тут встановлюється труба гофра. Виводиться через слухове вікно назовні для викиду продуктів згоряння. Тут будуть закладатися дрова, які ми теж готуємо. Генератори ми закупляємо, щоб ми мали зв'язок, — пояснила Оксана Гадьо, директорка ЛКП «Варшавське-407».

А от про утеплення вікон, тепловідбиваючий екран на стіні за батареєю, запас батарейок та перевірка електромережі та щитових – на відповідальності самих мешканців.У випадку, якщо не буде газу, рекомендую мешканцям купити електроплиту. вона не дорога, 800 грн купити собі нічничок на батарейках. Сухий спирт дасть нам можливість підігріти їжу. Також потрібно мати електрообігрівачі, — підсумувала Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з житлово-комунальних питань 

Додамо, за словами Ірини Маруняк, тарифи на цей опалювальний сезон залишаться такими ж, як і попереднього.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам
На земельних ділянках, що знаходяться в кінці вулиці Миколайчука у Львові, Андрій Садовий заборонив проводити будівництво декількох житлових будинків. Зокрема там мала намір будувати компанія львівських підприємців та колишніх депутатів Ярослава і Володимира Тістиків.
Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео) Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео)
Із понеділка, 11 жовтня, у Львові розпочнеться опалювальний сезон – опалення подаватимуть до шкіл, садочків, лікарень та до житлових будинків.
Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео) Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.
Loading...
Load next