Рекорд з пересадки органів: за 30 годин у Львові виконали 9 трансплантацій (відео)

Рекорд з пересадки органів: за 30 годин у Львові виконали 9 трансплантацій (відео)
За 30 годин у Львові виконали 9 трансплантацій. Усі операції виконали від посмертних донорів.

Північ. У лікарні Святого Пантелеймона шумно – лікарі гогтуються до складних операцій. Впродовж наступних 12 годин вони пересадять дві нирки, серце та печінку. В цю ніч 46-річна Алла отримала дзвінок від лікаря. Їй підходить нирка для пересадки. Їхати потрібно вже. Через 40 хвилин жінка вже була у дорозі. Каже, навіть не віриться в те, що нарешті житиме без гемодіалізу.

Я 16 років ходжу на діаліз, 2 роки стою на обліку тут і мені вночі подзвонили сказали приїхати чим скоріше, щоб зробити трансплантацію нирки. Я навіть не уявляю як я буду жити. Я настільки привикла до такого образу життя. Що я не уявляю як я буду жити, - розповідає Алла, пацієнтка.

На таку ж операцію в коридорі чекає 45-річна Мар’яна. Ситуація та ж сама, тільки до гемодіалізу жінка була прикута менше року.

Я 20 років хворіла глумеронефритом і результатом глумеронефриту стала ниркова недостатність. Це  саме, саме як кажуть травматичне це то шо ти привязаний постійно до апарата. Ти не можеш нікуди поїхати. Ти не можеш спалнувати, розпланувати життя своє. Ти ходиш на гемодіаліз як на роботу, - каже Мар’яна, пацієнтка.

Поки жінок готують до трансплантації, в операційних роблять забір органів.

Хочемо хвилиною мовчання віддати шану людині, в якої ми будемо вилучати 5 органів і віддати шану її родичам за такий гуманний вчинок шо дозволить врятувати  5 людських життів, - Роман Домашич, керівник Центру серця та судин.

Сьогодні одночасно у нас відбувається посмертний забір органів у двох місцях. Ми працюємо в Першому територіальному медичному обєднанні із донором 25-річним на мультиорганний забір нирки печінка і серце. І одночасно наша команда працює із забором у посмертного донора у Чернівцях. Де 60-річний пацієнт також став донором для мультиорганного забору двох нирок і печінки, - каже Наталія Матолінець, медична директорка з анестезіологічної роботи Першого медоб’єднання Львова.

Декілька операцій одночасно, декілька годин на ногах і органи вдалось пересадити успішно. Та тільки завершивши роботу стало відомо у лікарні Святого Луки ще один донор. 31-річний чоловік трагічно загинув, а родина погодилась врятувати життя іншим. На світанку медпрацівники “коридором шани” провели його в операційну.

Сьогодні ми пересаджуємо серце і пересаджуємо дві нирочки. А взагалі це третій день нашого марафону трансплантацій. За 3 дні, 3 донори і декілька успішних пересадок органів, - додає медична директорка з анестезіологічної роботи Першого медоб’єднання Львова.

Відтак, за 30 годин медикам вдалося виконати 9 успішних. Аби врятувати життя пацієнтам обєдналися майже сотня людей.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
У Львові провели операцію 1-річній дитині з пухлиною (відео) У Львові провели операцію 1-річній дитині з пухлиною (відео)
Лікарі діагностували в 1-річної дитинки нейробластому у грудному відділі хребта. Через особливість розташування Еліна з часом взагалі б втратила можливість дихати.
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
Loading...
Load next