Львівський «ОХМАТДИТ» отримав сучасну техніку, телемедичний центр і нову операційну

Львівський «ОХМАТДИТ» отримав сучасну техніку, телемедичний центр і нову операційну

Щоб хірургічні операції проходили якомога швидше, якісніше та найменш травматично для маленьких пацієнтів. Львівський «ОХМАТДИТ» виграв проект у рамках програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», який передбачає закупівлю обладнання та облаштування лікарні на суму більше мільйона євро.

Це1 проект спільний Європейського союзу який дає 60% кошти. Ми виграли цей проект разом спільно з  польською клінікою в Остроленці. Основа проекту це налагодження телемедицини, телемедичних послуг в лікуванні дітей, - розповів Богдан Мальований, медичний директор Львівького «ОХМАТДИТу».

Проект вже практично завершений. Відтак, за цей час лікарня отримала нову операційну, телемедичний центр з оновленою концеренц-залою та найсучаснішу техніку для малоінвазивної хірургії одразу для трьох відділень.

Це є вперше в Україні ми отримали лапороскопічну стійку 3Д, 4Кдля операцій від немовлят і до також і дорослих. Також закуплене медичне обладнання для операцій в ЛОР відділі і урологічними службами, - каже Богдан Мальований, медичний директор Львівького «ОХМАТДИТу».

В рамках проекту ми отримали 3 дуже крутих девайси, дуже крутих пристрої. Перша це є борношейферна система, яка допомогає дуже ощадливо оперувати хронічні синусити, поліпозні синусити, поліпи носа в дітей і одночасно друга функція цієї системи це є бори, делікатні бори німецькі, якими ми оперуємо вухо, - пояснив Федір Юрочко, керівник клініки оториноларингології хірургії голови шиї Львівського «Охматдиту».

Обладнання хірурги активно використовують і завдяки цьому вже вдалося допомогти чималій кількості діток.

Вчора ми мали складний випадок. Дитина з Львівської області, яка до нас поступила з серйозними ускладненнями. Вона мала хронічний отит, який проїв кістку назовні, гній вийшов назовні, проїв кістку до порожнини черепа в 4 місцях і ми коло 5 годин завдяки тій системі оперували і нам вдалося сьогодні завдяки ній набагато краще, - розповідає Федір Юрочко, керівник клініки оториноларингології хірургії голови шиї Львівського «Охматдиту».

Окрім того лор-відділення поповнилось ще одним важливим обладнанням – отохірургічним мікроскопом з кріслом та аксесуарами, завдяки чому можна оперувати не лише вухо, але і гортань. А завдяки телемедичному центру лікарі мають можливість проводити спільні консультації з іншими вузькопрофільними спеціалістами на відстані, не відходячи від операцінйої. 

Тобто ми оперуємо. В нас якісь виникають складнощі. Наприклад я ургентний хірург, чергую, поступила важка дитина. Я беру її на діагностичну лапороскопію, бачу щось не зрозуміле або мені потрібна думка фахівця. Тобто чи дитячого гінеколога, чи нейрохірурга в умовах реального часу ми телефонуємо до спеціаліста вузького профілю, тобто того самого дитячого гінеколога. Оглядаємо яйничок і радимся що робити краще для дитини, - Богдан Мальований, медичний директор Львівького «ОХМАТДИТу».

Відтак завдяки проекту у Львівському ОХМАТДИТІ не лише підвищилась доступність медичних послуг в області сучасної хірургії, але налагодилась тісна співпраця з хірургами з Польщі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Упродовж місяця лікарі у Львові використали 8 кілометрів гіпсу лише на постраждалих від ожеледиці (відео) Упродовж місяця лікарі у Львові використали 8 кілометрів гіпсу лише на постраждалих від ожеледиці (відео)
Лікарі підбили підсумки щодо львів’ян, які постраждали унаслідок ожеледиці впродовж минулого місяця.
Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео) Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео)
Медикам лікарні швидкої допомоги вдалося зробити рекордну кількість пересадок. Один донор урятував п'ять життів.
Loading...
Load next