Фізіотерапія та реабілітація: як запобігти серйозним хворобам та покращити самопочуття? (відео)

Фізіотерапія та реабілітація: як запобігти серйозним хворобам та покращити самопочуття? (відео)
Рухова активність та фізичні вправи покращують роботу всіх систем та органів людини і запобігають розвитку серйозних захворювань.

Підвищити опірність організму, тим самим профілактувати чимало захворювань. Таким принципом лікування слідують у відділенні фізіотерапії та реабілітації Другого медобєднання Львова, де для кожного пацієнта розроблять комплекс процедур, які без таблеток покращують самопочуття, загаротвують тіло та основне – забирають біль.

Існує безліч поглядів щодо збереження здоров’я людини і однією з причин є дисбаланс активної і пасивної фази життєдіяльності людини.  Без адаптації неможливе нормальне функціонування організму і його пристосування до змін в навколишньому середовищі. Прекрасною альтренативою медикаментозному лікуванню є реабілітаційне лікування, - каже Ірина Породко, завідувачка відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медоб’єднання Львова.

В цьому як ніхто переконалась і львів’янка Наталія, яка вже близько двох тижнів проходить тут процедури і вже відчула значне покращення.

Зіштовхнулася з проблемою що почалися болі, звернулася до лікаря і мене направили в цей центр. Коли я сюди прийшла я була здивована взагалі що у Львові таке знаходиться ще у наш тяжкий час що є відділення яке допомагає людям з їхніми болями, - розповідає Наталія Качмар, пацієнтка.

Доброзичливе ставлення до пацієнтів, а також професійний підбір вправ та процедур для хворих і дає успішні результати лікування, навіть без використання великої кількості препаратів.

В кабінеті фізичної реабілітації в нас індивідуальний підхід до кожного пацієнта. При створенні індивідуальної реабілітаційної програми ми враховуємо основне захворювання з яким пацієнт до нас звернувся також і супутні захворювання. Чи немає пацієнт артеріального тиску підвищеного, проблем з серцево-судинною системою, - розказує Юлія Чекан, фізичний терапевт відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медоб’єднання Львова.

Відтак, дозоване фізичне навантаження дозволяє покращити роботу усіх систем та органів людини і запобігає розвитку серйозних захворювань. Також, враховуючи холодну пору року, лікарі нагадують за профілактику лор-захворювань, які зараз найбільш поширені серед пацієнтів. Зокрема біль у горлі, закладеність носа, кашель, головний біль тощо. Проте часто, займаючись самолікуванням, пацієнти можуть нашкодити самі собі.

Дуже великою помилкою в профілактиці захворювань є необгрунтоване вживання противірусних препаратів, адже ніде ні в яких протоколах не прописано, що противірусні препарати якимось чином впливають для профілактики цих захворювань. Це є великий міф, це є велика помилка, - каже Ольга Томанчук, лікарка-отоларинголог Другого медоб’єднання Львова.

Також лікарі нагадують за обережне вживання антибіотиків. 

Зараз дуже спростило життя міністерство охорони здоровя, оскільки антибактеріальні препарати випускаються тільки за рецептом, але якщо у вас такі препарати залишилися в домашній аптечці дуже прошу не використовуйте без призначень лікаря, оскільки це є арсенал лікарських призначень, - додає Ольга Томанчук, лікарка-отоларинголог Другого медоб’єднання Львова.

Варто зазначити, що навіть звичайний біль у горлі, який дуже часто пацієнти лікують самостійно може бути небезпечним. Адже неліковане горло може в майбутньому призвести, навіть, до проблем з суглобами.

Є таке захворювання як тонзиліт. Він може бути гострим, може бути повторюваним тобто рекурентним і є різні причини тонзиліту. Зазвичай в більшості випадків він є вірусний, але є і частота відсотків що він є бактеріальний, тобто спричиняється бетагемолітичним стрептококом групи А. саме цей збудник є дуже серйозним оскільки тоді страждає не тільки такий орган як мигдалики, але і інші системи орагнізму оскільки є органи мішені які при цьому захворювання можуть уражатися. Це такі органи як серце, нирки, суглоби. Тому дуже важливо це захворювання лікувати вчасно і правильно і не пропускати пролонгацію цих симптомів, - пояснює лікарка-отоларинголог Другого медоб’єднання Львова.

До слова у відділенні фізіотерапії та реабілітації для пацієнтів з лор-захворюваннями також є комплекс лікувальних процедур.

При лікуванні лор захворювань ми використовуємо фізіотерапевтичні процедури такі як електрофарез, ОВЧ, Тобоскварц, дарсонвалізація, магнітоетарпія, лазеротерапія. А також оздоровчі групи, масаж і фізичні вправи, - каже Ірина Породко, завідувачка відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медоб’єднання Львова.

І нагадаємо, що за скеруванням сімейного лікаря усі процедури для пацієнта тут абсолютно безкоштовні. Всього лиш потрібно слідкувати за своїм здоров'ям та у разі незрозумілих симптомів консультуватись з лікарем. І не забувайте, що ранкова гімнастика, здорове харчування та свіже повітря – це ті прості правила, які допоможуть організму боротись з вірусами та інфекціями, і в результаті покращити самопочуття в цілому.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео) Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео)
Міжнародна гуманітарна організація «Сумка самарянина» розгорнула госпіталь, де американські медики безкоштовно надаватимуть меддопомогу всім потребуючим в умовах війни.
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Loading...
Load next