Економічний тил для України: у Львові відбувся форум місцевого самоврядування

Економічний тил для України: у Львові відбувся форум місцевого самоврядування

У Львові відбувся форму місцевого самоврядування, де представники 73-х ОТГ мали можливість обговорили з народними депутатами плани щодо подальшого розвитку громад після нашої перемоги.

Сьогодні в нас в багатьох є спільні проблеми, адже кожна громада є безпосередньо такою структурою, як забезпечує послуги на місцях й ці послуги повинні надаватися якісно, як для наших мешканців, так само й для ВПО, й для тих людей, що завітають до нас. Сьогодні я як міський голова Жовкви розумію, що це форум є  таким дискусійним майданчиком, де ми можемо почути один одного, обсудити проблеми, обмінятися досвідом й прокомунікувати, - каже Олег Вольський, голова Жовківської ОТГ.

Органи місцевого самоврядування показали, що вони дієві, що вони активні й більше повноважень, й більше фінансового ресурсу на місцях це тільки на благо народу України, на благо мешканців України. Тому основний меседж не згортати ті речі, що стосуються реформи децентралізації. Ми готові брати на себе відповідальність, ми готові брати на себе повноваження, - розповів Володимир Ременяк, голова Городоцької ОТГ.

Зараз як ніколи, розповідають фахівці, громадам необхідно об’єднюватися та співпрацібвати, щоб подолати наявні проблеми, які з’явилися у зв’язку з війною.

Для цього є дуже хороший інструмент співробітництва, який дуже часто називають міжмуніципальним співробітництвом. Наприклад «Говерла» співпрацюючи з нашими 10-ма громадами, як Рава-Руська, Городоцька, Козівська, Оброшинська або Сокільницька ми пробуємо найти й підтягнути через інструмент міжмуніципального співробітництва ті громади з якими вони географічно межують і це дозволяє тоді розвивати не тільки одну громаду, а й підтягувати інші громади з точки зору послуг, - каже Наталія Гнидюк, заступниця керівника проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Також на форумі наголосили й на тому, що зараз Львівщина є дуже перспективним регіоном, оскільки існує великий потенціал щодо подальшого розвитку.

На Львівщині є унікальна ситуація розвивати прикордонне співробітництво, я думаю, що на Львівщині є багато кластерів, які сьогодні відрізняють її від інших регіонів і я думаю, що можливості цих кластерів не використані в повну силу, починаючи від туристичної, від обслуговуючих сфер життєдіяльності. Сьогодні велика кількість бізнесу релокуються зі східних областей та центральних районів, - розказав Сергій Чернов, голова Української асоціації районних та обласних рад.

Але для цього потрібно створити відповідні умови, щоб релокований бізнес швидше запрацював. Це своєю чергою створить додаткові робочі місця, будуть сплачуватися податки й підвищуватися економічна складова регіону.  Також однією з головних тем форуму була промоція об’єднаних територіальних громад.

 Мова йде проте, що кожна громада є мега-цікава в своїй історії в свої традицій, в своїй культурі, в своєму географічному розташуванні і ми сьогодні повинні вдало відкрити свою громаду з точки зору інвестицій, з точки зору розвитку економіки, з точки зору розвитку інфраструктури, туризму, культури тощо. І це все називається загальна, спільна стратегія бачення розвитку цієї громади, це її інвестиційний паспорт, це її бренд, - каже Ірина Гримак, голова Львівської обласної ради.

І тільки у співпраці ОТГ з владою можна буде створити потужний економічний та соціальний тил не тільки для наших військових, а й всієї країни в цілому.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо (відео) В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо (відео)
Водії вже почали готуватися до нового коливання цін на ринку паливно-мастильних матеріалів.
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
Loading...
Load next