Львівщину накрила негода: що робити, якщо дерево впало на вашу автівку та пошкодило її? (відео)

Львівщину накрила негода: що робити, якщо дерево впало на вашу автівку та пошкодило її? (відео)
Якщо дерево впало на вашу автівку та пошкодило її, ви можете вимагати повної компенсації.

139 повалених дерев, десятки побитих автівок, знеструмлені населені пункти – негода накрила Львівщину. Закрижанів і Львів.

Повалило дерева й на Сихові. У дворі стояла припаркована «залізна ластівка» й пана Романа. Пригадує як ввечері напередодні до нього зайшов сусід.

Подзвонив у двері, сказав там попадали на машини якісь 2 машини привалило.

Спустившись чоловік побачив, що пошкоджено автівки сусідів. Нині ж ледь розчищає від криги свою – настільки сильно усе примерзло.

Я двері відкрити не міг, обледеніли повністю, пробував відкрити і кинув ту роботу. Зранку встав, і кіп’яточком, водичкою гарячою пролив і відкрилися, - каже Роман, львів’янин.

Усього в мерії зафіксували 15 випадків пошкоджень автомобілів.

Якихось значних таких пошкоджень в принципі немає. В декількох випадках поки що принаймні власники не зверталися щодо якогось можливо відшкодування, - розповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Однак якщо гілка або дерево впало на ваш траснпортний засіб і пошкодив його, є шанс на компенсацію, – запевняє юристка Лілія Баюш. Спершу, каже, слід зафікусвати інцидент, викликати поліцію, аби склали протокол огляду місця події, подбати про свідків.

Надалі потрібно встановити, хто є балансоутримувачем цієї території, де ростуть такі дерева...зокрема в нас це львівська міська рада, - каже Лілія Баюш, юристка.

Наступна рекомендація – висновок експерта про вартість пошкодженого майна. І з таким «пакетом» документів звертатися з позивною заявою. Адже, за словами юристки, падіння дерев часто є наслідком не лише негоди, але й банально службовою недбалістю. Судові процеси й експертизи тривають довго, проте за спиною Лілії Баюш – успішна справа, коли у грудні 20-го року на три автівки, припарковані на вулиці Стуса, впало дерево. І от аж у 2022-му Сихівський райсуд Львова зобов’язав ЛКП «Зелений Львів» виплатити власникам транспортних засобів, близько 750 тис грн компенсації.

Автомобілі були пошкоджені, зокрема було авто яке вже не підлягало ремонту, встановлений розмір такої шкоди це доволі значна сума..оскаржують це в апеляційному порядку, - розповіла Лілія Баюш, юристка

Окрім вартості пошкодженого майна ви можете ще й вимагати моральної компенсації. Повертаючись до теми нинішньої негоди, понад 100 працівників та 20 одиниць техніки впродовж доби крижували та вивозили впавшу деревину. Більш як 1000 двірників розчищали хідники.

Загалом за минулу ніч було використано 335 м3 піскосуміші і 65 т технічної солі, працювало 62 одиниці техніки – це в період з 8 вечора по 6 ранку... 44 одиниці техніки, - каже Олександр Одинець.

Водночас через ожеледицю травмувалося 28 львів’ян – стільки пацієнтів зі струсом мозку, переломами рук та ніг звернулося до травмпунктів 1-го ТМО цього дня, і ще 64 – минулими вихідними. До слова, зупинився й міський електротранспорт. Унаслідок негоди обледеніла уся контактна мережа, а це – 270 км. З таким викликом працівники «Львівелектротрансу» зіткнулися вперше. Відтак у мерії запевняють: на 14 автобусних маршрутах курсує 24 додаткові одиниці транспорту. Зафіксували й 54 пориви на електромережі ЛКП «Львівсвітло», 2 бригади ліквідовували наслідки як вдень, так і вночі. А от щодо області – ситуація складніша: 180 населених пунктів Львівщини залишилися знеструмленими через негоду. Енергетики закликають людей не наближатися до місця обриву проводу лінії електропередач, інакше можна отримати смертельний удар електрострумом.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ШОК! Частина ЛЬВІВЩИНИ досі без електропостачання ШОК! Частина ЛЬВІВЩИНИ досі без електропостачання
Без електрики залишаються 134 населених пункти, наслідки негоди долали навіть поліцейські
Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео) Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео)
На термометрі -10, проте бабаки Марічка та Мишко у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі вже не сплять.
Loading...
Load next