У Львові відкрили для проїзду транспорту ще одну ділянку вулиці Шевченка

У Львові відкрили для проїзду транспорту ще одну ділянку вулиці Шевченка
Тепер авто можуть проїжджати на ділянці від вул. Яцкова до Бортнянського.

Для проїзду автомобілів відкрили ще одну ділянку на Шевченка від вулиці Яцкова до Бортнянського.

На цій ділянці зроблено новий колектор діаметром 1000мм, крім того прокладено 3 водопровідні мережі, також облаштовані тротуари та велодоріжки. Велодоріжки облаштовані в щебні. Станом на зараз погодні умови не дають можливості їх асфальтувати, тому плануємо це зробити коли буде температура повітря 9-10 градусів тепла, - каже Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ.

Наразі на проїжджій частині проклали лише один шар асфальту, інші 2 мають доробити коли будуть відповідні погодні умови. Також передбачено озеленення, світлофори та дорожні знаки. Найбільша складність, розповідають посадовці, полягала у роботі з інженерними мережами

Це старий район, вулиця вузька, а інженерні мережі, щоб їх розмістити ідеально та нормативно потрібно дуже попрацювати. Треба углубитися відповідно, бо більшість мереж під хідниками, колектори під дорожнім полотном. Є складності саме в розміщенні, бо тут 3 види колектора, 4 види водопроводів, усі типи інженерних мереж й по більшості ставилося завдання саме заміна мереж, - розповідає Микола Власюк, директор ЛКП «Львівавтодор».

Додають, що відкриття цієї ділянки повинно розвантажити рух автомобілів на прилеглих вулицях й таким чином зменшити затори.

Відкриваємо перше, рух автомобілів у напрямку квазікільця в сторону Бортнянського й звідси машини вже розвертаються праворуч або ліворуч ближче до центру. Тобто маємо вже такий маршрут. Відкриваємо вулицю Яцкова, яка стає двосторонньою. Відкриваємо можливість переміщення пішоходів, а саме хідники по лівій стороні відкриті, а по правій стороні завршуємо роботи по вулиці скляній, ми там зараз робимо заїзд. Десь орієнтовно за 2 тижні плануємо вже робити по цій вулиці двосторонній рух, - розповів Микола Власюк, директор ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, що фінальний реконструкції вулиці Шевченка розпочався ще 2 роки тому. Вартість робіт у загальному склала понад 180 мільйонів гривень. Також зараз у місті тривають ще кілька подібних проєктів.

На цей рік ми плануємо однозначно завершити підпірну стінку на вулиці Бандери, яку ми зараз активно робимо, крім того громадський простір на вулиці Чупринки-Бандери. А на вулиці Орлика ми також плануємо завершити доріжки для того, щоб ми могли якісно просуватися маломобільні групи населення до дитячої лікарні й лікарні швидкої допомоги. Й до того ж ми плануємо завершити вулицю Шевченка, - додала Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ.

Планується, що повне завершення робіт й відкриття останнього відрізку від вулиці Бортнянського й до Ярослава Мудрого відбудеться до кінця весни.

 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Частину вулиці Шевченка у Львові відкрили для проїзду (відео) Частину вулиці Шевченка у Львові відкрили для проїзду (відео)
На ділянці від вул. Залізничної до вул. Яцкова підрядник уже постелив фінішний шар асфальту. Водночас для проїзду також відкрили бічні: вул. Юнаківа та вул. Єрошенка.
"Берлінська подушка": у Львові встановлюють нові обмежувачі для транспорту (відео) "Берлінська подушка": у Львові встановлюють нові обмежувачі для транспорту (відео)
Щоденна статистика аварій та численні смерті у ДТП. На противагу - збільшення сум штрафів та масове встановлення камер фото- і відеофіксації. Усе для того, щоб покращити ситуацію на дорогах. У місті Лева ж все частіше з’являються нові обмежувачі, як от гумова берлінська подушка.
Без проїзду на Шевченка: ще одну ділянку вулицю закривають на ремонт (відео) Без проїзду на Шевченка: ще одну ділянку вулицю закривають на ремонт (відео)
На ділянці від будинку № 60 до вул. Я. Мудрого облаштовуватимуть колектор, водопровідні й інженерні мережі, а також прокладатимуть дорожнє полотно.
Loading...
Load next