Масована ракетна атака росіян: у Золочівському районі загинули п'ятеро людей (відео)

Масована ракетна атака росіян: у Золочівському районі загинули п'ятеро людей (відео)

Не дай Бог втратити маму й тата. В мене такий шок, що я просто не вірю, що я втратила маму і тата.

Не військовий об’єкт, не стратегічна ціль, а звичайні житлові будинки. У яких мирно спали люди. Минулої ночі російська ракета забрала 5 життів на Львівщині. В одному із зруйнованих будинків перебували мати й батько Ольги. А ще дядько, який приїхав погостювати. Жінка переїхала з Харкова до батьківської квартири у Золочеві. Ті, ж натомість, тимчасово перебралися до села. Ольга прокинулася від вибуху, і за лічені хвилини телефонний дзвінок тітки вибив ґрунт з-під її ніг.

Я приїхала сюди, це все було завалено, розбирали, а потім я побачила маму з татом, вони лежали.

Я до мами дзвонила, в неї телефон працює. Я їй казала куплю новий, а вона: «ні-ні, цей живучий», в неї телефон постійно падає, - розповідає Ольга Татарчук, донька загиблих.

У живих залишилася лиш чотирилапа Ельза, яка до останнього лежала на руїнах дому.  

В будинку поруч – ще двоє загиблих. Подружжя винесло вибуховою хвилею. Жінку виявили в садку, чоловіка – біля господарської будівлі.

Вони дуже господари були, хату мали гарну. В них було 2 дочки. 1 – в сусідньому селі вийшла заміж, а друга – виїхала з дітьми до Польщі, як почалася війна, двоє дітей. Вони вже виїхали, бо завтра похорон має бути. Були в них 2 собаки, цього собаку контузило, може його треба приспати, щоб потім... Чи як, не знаю, що зробити, він не дається підійти, - розказує Іван Карплюк, родич загиблого.

Ракета знищила житлові будинки, три автомобілі, гараж та декілька господарських будівель. Руйнувань зазнали й помешкання навколо.

Щось бухнуло, я думаю що то таке? Думаю, включу телевізор, подивлюся, чи то тривога. Тільки-но до розетки в отій кімнаті, а воно засвистало і бабах, і все. І мені вікна повідкривало. Втекла до іншої кімнати, в куток встала. Один раз стрілило, думаю, може ще раз стрілити, - каже Пані Марія, місцева мешканка.

Загалом під час нічної масованої атаки по Україні росіяни здійснили 81 пуск ракет різного базування з різних напрямків. Вперше задіявши аж 6 надзвукових «Кинжалів», – повідомили у ЗСУ. Щодо «Калібрів» – їх було 48. Кажуть, таким великим спектром озброєння, адже було й 8 пусків ударних БпЛА, окупанти хотіли розосередити увагу української ППО.

Це ускладнює роботу протиповітряній обороні, але, власне, ті засоби, які в нас є і ті ракети, які ми можемо збивати, вони, як бачите, вражають. І ефективність, навіть при такому масованому обстрілі доволі таки висока тому, що 34 з 48 – це доволі непоганий результат плюс додайте ще «Шахеди», - каже Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Воїни ПвК «Захід» знищили 4 крилаті ракети, якими окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку.

По Львівській області було 2 ракети, одна з них – потрапляння сюди.

Треба триматися разом і знати, що ворог в нас – єдиний, і давати йому відсіч. Тому, що оцей «рускій мір» може прийти будь-куди. Якщо не зупинити його зараз, то отакі руйнування, такі страждання ми можемо мати частіше і частіше, і у Львівській області. Тому треба згуртуватися, зробити все, щоб тримати оборону і бити ворога, - заявив Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

Тим часом «на болотах» відзвітувалися про нібито «удар відплати» та досягнуті цілі. Що вкотре підтверджує, що росія є державою-терористом.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Зупинився одягнути доньці курточку": подробиці жахливої ДТП на Львівщині (відео) "Зупинився одягнути доньці курточку": подробиці жахливої ДТП на Львівщині (відео)
Масштабна ДТП на Львівщині 3 вересня забрала життя 3 людей. 10-річна постраждала дівчинка перебуває у тяжкому стані.
На Львівщині сталась жахлива ДТП: є загиблі (фото) На Львівщині сталась жахлива ДТП: є загиблі (фото)
Легковик влетів у вантажівку. В результаті машину відкинуло на узбіччя, а вантажівка перегородила дорогу. Очевидці розповіли, що видовище було жахливе.
Loading...
Load next