Львівські медики пересадили печінку завдяки унікальному апарату Liver Asist (відео)

Львівські медики пересадили печінку завдяки унікальному апарату Liver Asist (відео)
Щоб встигнути пересадити донорську печінку, львівські медики вперше задіяли унікальний для України апарат Liver Asist, який зберігав орган до операції.

Ще більше можливостей для порятунку людських життів. Львівські медики вперше використали унікальний апарат, який зберігає орган поза тілом. Тобто дозволяє виграти ще декілька годин, для успішного виконання трансплантації печінки.

Для успішного виконання трансплантації звичайно важливим є логістика, адже орган поза тілом може жити певний обмежений час і сьогодні на допомогу нам є такий апарат Liver Asist, який за допомогою методики холоду дозволяє здовшити безпечний час ішемії до 12 годин, - каже Іван Міськів, анестезіолог-перфузіолог Першого медоб’єднання Львова.

Це дає можливість робити забір органу в будь-якому куточку України, а після цього виконати повністю безпечну трансплантацію. До слова, одну з таких вже зробили у Першому медоб’єднанні Львова.

Проведена ще одна пересадка, трансплантація печінки. Особливість полягає в тому що перше ми використали апарат Liver Asist який дозволяє нам і забезпечує довготривалий час ішемії органу, який дозволяє нам проводити такі трансплантації неочікуючи, не маючи ніяких обмежень по часу, - розповів Андрій Гоцуленко, завідувач центру хірургії та онкології першого медоб’єднання Львова.

Це якраз той випадок, коли через різницю в часі людина могла б втратити свій шанс. Щоб виконати операцію спершу органм потрібно була забрати з Мукачева, так як там була донорка, а це близько 4 годин в дорозі. Попри це ще 10 годин були необхідні для виконання тесту на сумісність. Разом це 14 годин, враховуючи що поза тілом печінка може бути лише 12.

Пацієнтові 40 років, пацієнт з декомпенсованим цирозом печінки вірусного генезу, жовтяницею перенхіматозною. У вкрай важкому стані був госпіталізований до нас. Остання надія його на подальший порятунок і продовження життя була пересадка, трансплантацфя печінки, - каже Андрій Гоцуленко, завідувач центру хірургії та онкології першого медоб’єднання Львова 

В апараті печінка пробула 5 годин і це дало можливість провести всі необхідні дослідження та виконати успішно пересадку.

Післяопераційний період протікав без особливих ускладнень. Час перебування в стаціонарі близько 3 тижнів. На третій тиждень пацієнт виписаний в задовільному стані під контролем сімейного лікаря і звичайно він приїжджає до нас на контроль, - розповів Андрій Гоцуленко.

Додамо, що досі в Україні така машина була лише одна. У столиці. Тепер Liver Assist допомагає і трансплантологам у Львові.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
У Львові знову буде сніг? У Львові знову буде сніг?
Синоптики говорять про дощ та сніг. Тиждень очікується похмурим, холодним, місцями з посиленими поривами вітру.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next