На Львівщині борсук зі сказом вкусив чоловіка: запровадили карантин

На Львівщині борсук зі сказом вкусив чоловіка: запровадили карантин

У Новошичах хворий на сказ борсук вкусив чоловіка, через що оголосили карантин.

Як інформує Дрогобицька міськрада, 10 серпня мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі.

Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі, під час намагання обробити тварину проти паразитним препаратом, остання вкусила сина власника, а самого власника подряпала. Через день тварина загинула.

Після проведення відповідної експертизи у Пустомитівській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби у борсука підтвердили захворювання сказом.

З цього приводу у четвер, 17 серпня, у Дрогобицькій районній військовій адміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа за участі представників поліції, екологічної інспекції, Дрогобицького відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» та територіальної громади.

Рішенням комісії у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні: села Брониця, Бистриця, Долішній Лужок встановлено карантинні обмеження терміном на два місяці через виявлення сказу у борсука. Двоє постраждалих чоловіків проходять вакцинацію для запобігання ймовірному захворюванню.

У п’ятницю, 18 серпня, у селі Новошичі проводитимуть вакцинацію домашніх тварин. Наразі ветеринарна служба проводить обходи прилеглої території та сусідів.

Як наголосив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп, органи місцевого самоврядування повинні неухильно забезпечувати виконання комплексного плану заходів щодо ліквідації вогнища сказу у селі Новошичі та прилеглих територіях, в протилежному випадку ситуація може лише погіршитися.

Органи місцевого самоврядування отримують усі необхідні протоколи дій щодо застереження поширення захворювання на сказ. Саме від результатів їх виконання залежить чи прогресуватиме ця хвороба, – зазначив Роман Шлярп.

Також під час засідання обговорили план заходів щодо загальної первинної вакцинації тварин.

Карантинні обмеження у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні можуть бути зняті з 16 жовтня за умови відсутності нових випадків захворювання тварин сказом.

Нагадаємо, Російські "Ка-52" містять іноземні компоненти - Єрмак

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Закохані померли в один день через COVID-ускладнення Закохані померли в один день через COVID-ускладнення
Подружжя потрапило в реанімацію із пневмонією, обом було по 66 років. Жінка померла вранці 26 жовтня, її чоловік – через 12 годин.
У Львівській області готуються до третього етапу вакцинації від Covid
У Львові та області проводиться підготовка вже до третього етапу вакцинації від коронавірусної інфекції. Усі охочі вакцинуватись вже зараз можуть записатись на вакцинацію.
Loading...
Load next