Шахтарі ПРОСЯТЬ допомоги: чому видобуток вугілля під знаком питання?

Шахтарі ПРОСЯТЬ допомоги: чому видобуток вугілля під знаком питання?
Про наболіле і не тільки: шахтарі прийшли жалітися новому заступнику міністру енергетики

Про наболіле і не тільки: шахтарі прийшли жалітися новому заступнику міністру енергетики Олександрові Хейлу. Перш за все гірняків цікавить: коли ж припиняться інтриги з призначенням директора Львіввугілля, адже спокійно працювати у таких умовах практично неможливо.

Дуже глибоко вкоренилася корупційні явища на вугільних підприємствах державного підпорядкування. Шахти не виконують планові завдання. Дуже низькі обсяги. Це завершиться крахом, втратою робочих місць і проблемою з виплатою зарплати, - зазначає голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Зараз львівськими шахтарями керує Вадим Крась, і ніби все почало налагоджуватися: виплатили заборгованості, намагаються допомогти з проблемами. Але внутрішні процеси в регіоні за цю посаду буквально ставлять під зрив весь опалювальний сезон. Адже перш за все слід вирішити проблему з катастрофічною нестачею кадрів.

Це завдання надважке, тому що обладнання застаріле, дуже багато хлопців забирають в армію, нові хлопці не приходять, - розповідає голова шахти «Степова» Василь Самканич.

Вимагають гірняки й підвищення зарплати, але в міністерстві говорити про це готові лише, якщо шахтарі збільшать видобуток вугілля. Як це зробити і реаліях війни – ніхто й гадки не має. Тисяча працівників зараз на фронті, а техніка вкрай застаріла.

Детальніше в сюжеті:

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
На Львівщині призвуть 655 юнаків на військову службу На Львівщині призвуть 655 юнаків на військову службу
Усіх призовників перевіряють наявність COVID-19 методом ІФА-тесту. У випадку негативного результату їх будуть везти на збірний пункт.
У Львові знову буде сніг? У Львові знову буде сніг?
Синоптики говорять про дощ та сніг. Тиждень очікується похмурим, холодним, місцями з посиленими поривами вітру.
Loading...
Load next