Ніби в казці: що відомо про неймовірний Кривий Будинок у польському місті Сопот (фото)

Ніби в казці: що відомо про неймовірний Кривий Будинок у польському місті Сопот (фото)
Всі елементи фасаду Кривого Будинку в Сопоті повністю зігнуті — двері, перила, вікна, стіни і дах.

Кривий Будинок — одна з найвідоміших пам’яток у місті Сопот, що знаходиться в Польщі. Він розташований за адресою: Bohaterów Monte Cassino 53 (Героїв Монте-Кассіно), і доступ до нього можна знайти з вулиці Jana Jerzego Haffnera 6, пише польське видання Оnet Podróże.

Його будівництво розпочалося у 2003 році. Кривий Будинок посів перше місце в популярному списку 50 найдивніших будівель світу, опублікованому порталом Village of Joy. Об’єкт також був у списку«казкових місць» BBC.

Багато хто вважає, що Кривий Будинок — це вітрина міста Сопот і символ сучасного світу. Він входить до складу ТЦ «Резидент», в якому розташовані офісні та комерційні приміщення, заклади харчування, бари, салон краси та ігрова кімната. Але вечорами свою активність демонструють клуби, розташовані в Кривому Будинку, які гарантують багатий репертуар заходів та гарні розваги.

Фото з відкритих джерел

Будівля була введена в експлуатацію в 2004 році і мала аж сім архітекторів. За його незвичайну та дуже оригінальну форму відповідають: Щепан Шотинський, Мацей Лапковський, Малгожата Крушко-Шотіньська, Лешек Залеський, Анна Дубіцька-Савіцька, Агнешка Колька та Роберт Мєльнічек.

Архітекторів надихнули малюнки Яна Марціна Шансера та Пера Дальберга. Інвестор та власник Кривого Будинку в Сопоті — Rezydent SA.

Варто додати, що у 2008 році галузевий портал Village of Joy опублікував список з 50 найдивніших будівель світу. На першому місці опинився Кривий Будинок, який підкорив організаторів змагань своєю конструкцією.

Фото з відкритих джерел

У 2009 році будівля була номінована на конкурс 7 чудес Трійці. Це була честь не лише для архітекторів і підрядників Кривого Будинку, а й для його менеджерів, які небайдужі до оригінальних ідей, щоб зробити це місце більш привабливим. Одним з них є «Стіна слави». На ній зображені підписи зірок, які брали участь у культурних заходах у цій будівлі. Це сопотська версія американського «Зоряного променаду».

Фото з відкритих джерел

Сопот славиться не лише Кривим Будинком. Місто є частиною «Три-Сіті» разом із Гданськом та Гдинею та має найдовшу дерев’яну пристань у Європі. Вона має довжину понад 500 метрів, прогулянка по ній платна. Пристань розташована на прекрасному пляжі, який простягається понад чотири кілометри в довжину.

Пляж у Гданську. Фото: NadJezioro 

На пляжі є численні бари, ресторани, атракціони для дітей та пункти прокату шезлонгів. Привабливий маяк висотою 39 метрів. Влітку він доступний для туристів, які з нього можуть помилуватися прекрасною панорамою Трійці.

Сопот вже багато-багато років є одним із найпопулярніших міст на польському узбережжі. Перший святковий будинок був зведений у Сопоті в 1798 році. У 1819 році було створено перше морське купання. Найвідомішою вулицею цього міста є вулиця Bohaterów Monte Cassino (так звана Монтяк). Окрім Кривого Будинку, тут є численні ресторани, кафе, клуби та магазини з гаджетами та сувенірами для відпочиваючих. Крім того, Сопот відомий пісенними конкурсами «Сопотський фестиваль», які організовуються з 1961 року в Лісовій опері.

Місто Сопот. Фото: Войцех Вуйчик / Forum

Раніше ми писали про нову житлову філософію LEV Live&Ride. Програма лояльності LEV Live&Ride від забудовника LEV Development дає змогу придбати квартиру разом із паркомісцем на вигідніших умовах.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео) В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео)
На борту лайнера подорожують близько 60 туристів, переважно це громадяни США і Канади. У зв’язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу теплохід заповнений на 50%.
У Гданську організували бібліотеку з українською літературою У Гданську організували бібліотеку з українською літературою
Завдяки ініціативі львів’янки Дарини Балабай у Гданську вдалося організувати бібліотеку з українською літературою.
Премію «Сіль» отримали чотири львівські заклади харчування Премію «Сіль» отримали чотири львівські заклади харчування
Національна ресторанна премія СІЛЬ– головна щорічна подія для професіоналів ресторанної індустрії та гостей закладів, які активно стежать за розвитком ресторанного бізнесу в Україні.
Loading...
Load next