Янукович подав ще один позов до ОАСК: чого він вимагає

Янукович подав ще один позов до ОАСК: чого він вимагає
Рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент.

Віктор Янукович подав до ОАСК ще один позов проти Верховної Ради, у якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Телеграм-канал представниці Верховної ради в Конституційному суді Ольги Совгирі. 

Окружний адміністративний суд м. Києва вже відкрив провадження у цій справі (№640/39069/21) і призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання. Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Верховна Рада позбавила Януковича В.Ф. звання Президента України шляхом ухвалення Закону України від 04.02.2015 № 144-VIII, який наразі чинний.

Зазначено, що конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного Суду України, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим конституційним поданням зазначивши, що цей спір не є правовим, має політичного характеру, а тому не підсудний Суду.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Азаров подає в суд на СБУ та РНБО Азаров подає в суд на СБУ та РНБО
Микола Азаров просить суд визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття Рішення про скасування санкцій відносно нього та зобов’язати РНБО України прийняти таке рішення.
Янукович в суді оскаржуватиме постанову ВР про його відставку у 2014 Янукович в суді оскаржуватиме постанову ВР про його відставку у 2014
Четвертий Президент має намір оскаржити законність ухвалення парламентом Постанови про його нібито самоусунення з посади глави держави.
Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) почав розглядати скаргу колишнього президента України Віктора Януковича. Він скаржиться, що суди і правоохоронці були упереджені до нього.
Loading...
Load next