ОАСК відкрив справу за позовом Януковича до Верховної Ради

ОАСК відкрив справу за позовом Януковича до Верховної Ради
Він хоче оскаржити постанову про його самоусунення з посади президента.

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив справу за позовом експрезидента Віктора Януковича до Верховної ради. Перше засідання призначено на 16 лютого 2022 року. Про це повідомляє Telegram представниці Ради в Конституційному суді Ольги Совгирі.

Окружний адміністративний суд м. Києва відкрив провадження за позовом В. Януковича до Верховної Ради України у спорі щодо визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень президента, — повідомила вона.

Совгиря зазначила, що розгляд справи з викликом сторін призначено на 16 лютого 2022 року. Засідання заплановане на 10:15 за київським часом.

За її словами, Янукович просить суд встановити відсутність у Ради повноважень на прийняття актів про самоусунення президента України.

В ухвалі суду зазначено, що адресою для листування з позивачем (Януковичем) є місто Ростов-на-Дону (Російська Федерація), — уточнила Совгиря.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Януковича остаточно визнали винним у держзраді.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next