ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем

ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем
23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, екстрено здійснив посадку в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Цим рейсом летів колишній головний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, під час перевірки документів в аеропорту його затримали.

Міжнародна організація цивільної авіації завершила звіт про примусову посадку літака Ryanair у Мінську, після якого був заарештований журналіст Роман Протасевич, який перебував на борту. Про це йдеться у заяві організації у Twitter.

Повідомляється, що організація надала документ доповіді 193 країнам, що входять до організації, включаючи 36 країн, що входять до ради ICAO.

Засідання, на якому обговорять заходи на основі доповіді, відбудеться 31 січня. Того ж дня буде розглянуто і запит Білорусі, яка вважає незаконними санкції, накладені на неї після інциденту. 

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, екстрено здійснив посадку в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Пізніше з'ясувалося, що цим рейсом летів колишній головний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич та його дівчина – росіянка Софія Сапега. Під час перевірки документів в аеропорту Протасевича затримали.

Фото: з відкритих джерел

Наприкінці червня ICAO продовжила розслідування інциденту 23 травня в небі над Білоруссю з повітряним судном ірландської авіакомпанії Ryanair, яке прямувало з Афін до Вільнюса, до вересня.

А підсумкову доповідь, пов'язану з посадкою літака, організація мала надати під час наступної сесії Ради організації – 13 вересня, оскільки відповіді на запити інформації не було отримано остаточно.

Розслідування щодо встановлення фактів проводиться групою ICAO з авіаційної безпеки за додаткової підтримки експертів у галузі виробництва повітряних суден, аеронавігації та міжнародного авіаційного права.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
Loading...
Load next