Як правильно поводитися зі зброєю: для львів'ян проведуть військові вишколи зі стрільби (фото, відео)

Як правильно поводитися зі зброєю: для львів'ян проведуть військові вишколи зі стрільби (фото, відео)
Спочатку військові навчання проведуть для працівників міськради, пізніше – для школярів

У Львові проведуть військовий вишкіл для усіх бажаючих мешканців міста. Повідомляє  ЛМР.

Сьогодні декілька десятків працівників львівських підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, відновлювали свої навички володіння зброєю.

Фото: Роман Балук

Навчання провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів. 

Ми повинні бути готові захищати себе, свою країну, тим більше, коли йдеться про стратегічні підприємства, на які можуть бути диверсійні атаки. Тому чітко і за протоколом, який визначає держава, ми повинні допомагати силам територіальної оборони. Ми вже переформатували управління надзвичайних ситуацій, включивши аспект територіальної оборони.

Я подивований мужністю наших військових, які вибудовують полігони. Ми домовилися про системні заняття для працівників наших комунальних установ, організацій, міських підприємств. Також будемо відновлювати тири і будемо підтримувати ці стрілецькі полігони, які сьогодні вже є на території Львова й області, - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Фото: Роман Балук

Навчання розпочнуться вже 25 січня. Пізніше також планують провести вишколи для учнів 8-11 класів. 

Для нас важливо, щоб кожен львів’ян знав, як правильно поводитись зі зброєю та захистити себе та свою сім’ю. На першому етапі навчання проведуть для працівників міської ради, а також комунальних установ.

Після відновлення очного навчання у школах окремий військовий вишкіл пройдуть учні 8-11 класів, – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі у міській раді готують програму підготовки львівської громади до національного спротиву. 

Незабаром на сесії будемо голосувати програму спротиву, яка передбачає, найперше, відновлення навиків володіння зброєю, і навчання тих, хто таких навиків не має. Другий аспект – це вміння надавати медичну допомогу, тому що найбільше людей гине від втрати крові. Ми будемо відкривати певний медичний центр, навики в нас є, ми це колись робили в 2014 році. І це загальна координація, це протидія всім загрозам – але це в координації зі службами територіальної оборони, - додав мер Львова Андрій Садовий.

Фото: Роман Балук

Окрім навчання техніки володіння зброєю, учасники навчань ознайомилися із захисним екіпіруванням, вмістом бойових аптечок тощо.

Основний аспект робимо на безпеці, маніпуляціях зі зброєю, тобто завдання першого заняття – навчити людей розуміти, як безпечно поводитися зі зброєю. Сьогодні мали два напрямки – високоточна стрільба і стрільба з карабіна. В процесі занять люди здобувають практичний досвід, знайомляться із захисним екіпіруванням, вмістом бойових аптечок, роблять постріли, - зауважив Володимир, керівник спортивного клубу.

Фото: Роман Балук

Зосередження війська на кордоні України і Росії змушує кожного задуматись про власний внесок у оборону себе, рідних та країни загалом.

Такі навчання дають не лише технічні навики, а й психологічні – ти бачиш ціль, розумієш, що в тебе зброя, яка може вбити. Фактично, ти користуєшся чимось небезпечним заради безпеки, - підсумувала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео) Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео)
Нудилися у смартфонах та багато пліткували. Львівські депутати зібралися на чергове засідання сесії міськради. Працювати розпочали із півгодинним запізненням.
Нове СІЗО у Львові: оновлений слідчий ізолятор планують звести на вулиці Збиральній (відео) Нове СІЗО у Львові: оновлений слідчий ізолятор планують звести на вулиці Збиральній (відео)
Проектом передбачені основний корпус, два адміністративних, ще один для утримання службових собак, а також лікарня та технічна зона.
У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео) У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео)
Аби пришвидшити реконструкцію перехрестя вулицю Степана Бандери та Городоцької майстри працюватимуть навіть вночі. Однак суму компенсації за незручності наразі не повідомляють.
Loading...
Load next