Релокація бізнесу: через війну на Львівщину переїхало виробництво чанів (відео)

Релокація бізнесу: через війну на Львівщину переїхало виробництво чанів (відео)
Власники переїхали сюди з Броварів.

На Львівщині зараз активно працює підприємство, яке на початку повномасштабної війни переїхало сюди з Броварів, що на Київщині. Займаються вони виготовленням чанів. Співзасновник компанії розповідає: рішення про перенесення виробничих потужностей приймали миттєво. Адже під обстрілами часу на роздуми не було.  

Безпосередньо бойові дії велися за 5 км від Броварів і Борисполя. Сусідні села були вже окуповані. Ми прийняли рішення терміново хоча б частину, основну частину виробництва перевезти до безпечної зони, - Вадим Завалко, співвласник підприємства з виробництва чанів.

Впродовж тижня сюди перевезли основні матеріали і один цикл виробництва. З місцем розташування цеху допомогли друзі. Близько двох тижнів тут усе розчищали і облаштовували робочі місця. Опісля одразу приступили до роботи. 

Слава Богу робота є, працюємо. Сказати, що ті об’єми довоєнні, то, однозначно, ні. Є великі проблеми і зі збутом, і з постачанням. Всі бізнес ланцюжки порвані. Але намагаємося налагодити, знайти нових постачальників, — Вадим Завалко.

Переїхали на Львівщину і кілька працівників підприємства разом із сім’ями. Самі вони із Запоріжжя та Херсона. Тут працюють, тут і живуть. Тож навіть коли мають час на відпочинок, все одно повертаються до роботи. 

Це вже 85%, тут уже 90%. Тобто воно зашивається повністю, ставляться облицювальні стрічки, миється, упаковуємо. В принципі все. Пічка, сходи, фарбуємо, — розповів Віталій Трінкаль, майстер. 

На роботу взяли і тутешніх мешканців. Забезпечені додатковою працею також підрядник — за ними виготовлення пічок: порізка металу і зварювання. Натомість на місці виготовляють безпосередньо чани. Виробництво однієї такої купелі займає близько тижня. Спочатку робиться матриця, тобто заготовка. 

На матрицю наноситься гелькоут — матеріал на подібній фарбі. Вона висихає і потім покривається скломатеріалом, який ви там бачите трішки далі. І пропитується смолою. Від чанів можемо брати участь у виробництві Байрактарів, якби запропонували. Технологія одна і та сама, — пояснює Вадим Завалко. 

Зараз це підприємство працює в основному на європейський ринок. Втім замовлення з України, незважаючи на складний час, також надходять.  

Комплектація може додаватися до цієї чаші підсвітки, гідромасажі, аеромасажі, утеплення, обшивки різні, кришки різні. В залежності від побажання клієнта, фінансових можливостей його і задач на які розрахований цей виріб, — каже Вадим Завалко. 

До слова, в червні компанія частково відновила роботу і в Броварах. Але там працюють в упівсили. 

В принципі наш бізнес експортно орієнтований, і, враховуючи вартість логістики, зараз розташування у Львові, воно має більше перспектив для розвитку бізнесу, — Вадим Завалко.

Тож для себе підприємство вирішило: тепер вони однозначно залишаться на Львівщині. Хіба що змінять місце розташування цеху. Адже невдовзі їм потрібне буде більше приміщення для розширення виробництва. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Пережили окупацію в Бучі: рашисти знищили косметичний бізнес сім'ї, але вони запрацювали Львові (відео) Пережили окупацію в Бучі: рашисти знищили косметичний бізнес сім'ї, але вони запрацювали Львові (відео)
Окупанти понищили не тільки їхні помешкання, але й розгромили та розмародерили їхню лабораторію, офіс і магазини.
У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео) У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео)
Щонайменше п’ять компаній з Запоріжжя планують відкрити свої філії у Львові. Це представники ІТ-сфери, медичної, будівельної тощо. 
Фінансова допомога для підприємців: у Львові стартує прийом заявок від підприємців на ваучерну допомогу (відео) Фінансова допомога для підприємців: у Львові стартує прийом заявок від підприємців на ваучерну допомогу (відео)
Бізнес може отримати до 300 тисяч гривень на підтримку чи розвиток власної справи.
Loading...
Load next