рф почала запускати дрони з Брянської області, щоб більше загрожувати Києву – розвідка Британії

рф почала запускати дрони з Брянської області, щоб більше загрожувати Києву – розвідка Британії

Російські військові почали запускати дрони-камікадзе Shahed із Брянської області рф, щоб більше загрожувати Києву. Про це йдеться у щоденному зведенні розвідки Великої Британії.

27 лютого Міністерство оборони України підтвердило, що збило 11 безпілотників Shahed з 14, запущених вночі. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що дев'ять з них були збиті поблизу повітряного простору Києва. Ще три були збиті в Чернігівській області на півночі України.

З огляду на вектор атаки, ці БПЛА Shahed, найімовірніше, були запущені з Брянської області, росія. Раніше, з середини грудня 2022 року, єдине спостережуване місце запуску було з Краснодарського краю, через Азовське море, – йдеться у повідомленні.

До цієї атаки 26 лютого не було жодних повідомлень про використання БПЛА в Україні приблизно з 15 лютого. Таке зниження темпу атак БПЛА ймовірно, вказує на те, що Росія вичерпала свій поточний запас: вона, ймовірно, буде шукати поповнення.

Другий пусковий майданчик дасть росіянам іншу вісь атаки, ближчу до Києва. Це, ймовірно, зменшить час перебування в повітрі над Україною і буде спробою ще більше розтягнути українську протиповітряну оборону, – зазначили у британському відомстві.

Нагадаємо, що Нова Зеландія продовжила "спеціальну українську візу" ще на рік.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інформація про те, що РФ доправляє до кордону з Україною кров та медичні матеріали — не відповідає дійсності, — Маляр Інформація про те, що РФ доправляє до кордону з Україною кров та медичні матеріали — не відповідає дійсності, — Маляр
Про це заступник міністра оборони Ганна Маляр написала у фейсбуці.
Порошенко: домовленості на умовах Кремля небезпечні і для України, і для наших сусідів, і для всього вільного світу Порошенко: домовленості на умовах Кремля небезпечні і для України, і для наших сусідів, і для всього вільного світу
П’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність Петро Порошенко вважає так звані "пропозиції" Росії стосовно договору із США про "гарантії безпеки" реваншистською заявкою на новий розподіл світу.
Loading...
Load next