Нова Зеландія продовжила "спеціальну українську візу" ще на рік

Нова Зеландія продовжила "спеціальну українську візу" ще на рік

Нова Зеландія у вівторок оголосила про продовження "спеціальної української візи" ще на рік. У заяві міністра імміграції Майкла Вуда йдеться, що згідно з рішенням уряду пільгу для українців тепер продовжено до середини березня 2024 року.

Ми визнаємо вплив конфлікту в Україні на її народ, а також зусилля новозеландського українського співтовариства щодо підтримки членів своїх сімей, - сказав Вуд.

Уряд також продовжив період поїздки з дев'яти до 12 місяців для майбутніх заявників.

Спеціальна українська віза мала бути закритою для нових зацікавлених 15 березня 2023 року, проте, враховуючи, що конфлікт триває, доречно, щоб Нова Зеландія продовжувала вирішувати цей шлях для сімей українців у Новій Зеландії, - додав він.

У заяві також йдеться, що уряд вирішив продовжити відміну імміграційних зборів для українських заявників, щоб переконатися, що імміграційні витрати не є перешкодою для осіб, які мають на це право.

Власники спеціальної візи в Україну також мають доступ до державної охорони здоров'я та їхні діти можуть відвідувати школу як домашні учні, а дорослі можуть відвідувати безкоштовні уроки англійської мови в країні.

Нагадаємо, що путін хоче звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню росії – ISW.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Акції за Стерненка: 43% українців не підтримують
Підтримують ув'язненого Сергія Стерненка 23% українців. Проте, вони не хочуть брати участі в протестах.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next