Серйозне похолодання в найближчі 30 років накриє Європу

Серйозне похолодання в найближчі 30 років накриє Європу

Вчені з Нового Південного Уельсу провели дослідження клімату. Виявляється в найближчі 30 років в Європі серйозно знизитися температура. Це пов’язано з уповільненням швидкості течії Гольфстрім.

Про це повідомляє ScienceDaily.

Теплі температури в Європі забезпечує тепла течія в Атлантичному океані. Так було багато тисяч років поспіль. Але зараз глобальні зміни клімату можуть серйозно зашкодити Гольфстріму. 

Швидкість течій в океані залежить від щільності та тиску щільних солоних мас. Глобальне потепління призвело до танення льодовиків, вони збагачують океани прісною водою. Через це щільність Н2О в океані теж змінюється. Океанічні води втрачають свої характеристики, що призводить до ослаблення океанічних течій.

Якщо глобальне потепління не сповільнити, то швидкість підводних течій може впасти на 40% в найближчі 30 років. Про це говорить один з авторів дослідження Метью Інгленд.

ООН попереджає про похолодання та водну кризу

ООН підготували доповідь спеціально до конференції з водних ресурсів. У ній розповідають про різке збільшення рівня споживання води на планеті, про посуху в багатьох країнах. Проаналізувавши останні 40 років, вчені прийшли до висновку, що щорічно рівень споживання водних ресурсів на Землі зростає на 1%. З такими темпами вже до 2050 року 2.4 млрд людей зіткнутися з дефіцитом питної води, а потреба мегаполісів у ній зросте на 50%. Без питної води опиняться країни Близького Сходу і Сахари.

Європу в той самий час чекає серйозне похолодання. Мінусові температури можуть бути в Європейській частині материка фактично цілий рік. Вчені провели багато досліджень, які показують те, що глобальне потепління вже є незворотним процесом. Льодовики продовжують активно танути, і це призведе до глобального катаклізму.

Нагадаємо,  В "Дії" запустили голосування за національне журі Євробачення 2023

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next