НАБУ і САП завершили розслідування щодо розтрати насіння соняшника на 3,2 млн грн

НАБУ і САП завершили розслідування щодо розтрати насіння соняшника на 3,2 млн грн

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою організатора злочину у розтраті насіння соняшника на 3,2 млн грн, яке перебувало на зберіганні підприємства Державного агентства резерву України. Кваліфікація ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Як інформує НАБУ, у листопаді 2020 року підозрюваний організував незаконне і безоплатне відвантаження насіння соняшника, що перебувало на зберіганні в філії Держрезерву, на свою користь. І у такий спосіб здійснив розтрату понад 189 тонн насіння вартістю понад 3,2 млн грн.

Організатор злочину, дізнавшись про розслідування НАБУ і САП, намагався уникнути кримінальної відповідальності. Для цього він лобіював призначення своєї сестри головою інвентаризаційної комісії в Держрезерві, яка склала висновок про нібито відсутність недостачі насіння. Втім, це не допомогло. Його хоч і вивезли за межі філії, однак, детективи Національного бюро і прокурори САП вжили невідкладних заходів аби запобігти подальшому незаконному обігу насіння, а згодом й повернули власнику.

Під час розслідування НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом учасникам злочину – в.о. директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів», очільнику філії, керівнику виробничо-технічної лабораторії філії й керівнику елеватору. У 2022 році справу за їхнім обвинуваченням скерували до суду.

7 квітня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру організатору злочину. Оскільки місцеперебування підозрюваного не встановлено, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Нагадаємо, Роми-переселенці надіслали звернення до Офісу омбудсмена України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Заступника голови Харківської облради впіймали під час отримання хабаря Заступника голови Харківської облради впіймали під час отримання хабаря
Правоохоронці поки що не називають ім’я зловмисника. Перевіряється інформація про причетність до вчиненого злочину інших людей.
Loading...
Load next