Реформування системи охорони здоров’я: у МОЗ розповіли про ключові компоненти

Реформування системи охорони здоров’я: у МОЗ розповіли про ключові компоненти

Перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров взяв участь у триденному Барселонському курсі Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань фінансування охорони здоров’я для забезпечення універсального охоплення медичними послугами. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Курс було розроблено у 2011 році Барселонським офісом ВООЗ для фахівців, які розробляють політики у сфері охорони здоров’я, керівників вищої ланки та експертів з питань реформи охорони здоров’я, щоб надати українським спеціалістам сфери охорони здоров’я експертизу, необхідну для розробки та впровадження ефективних стратегій, спрямованих на покращення доступності медичних послуг в Україні. В першому, адаптованому для України курсі взяли участь понад 50 представників із 11 різних установ: МОЗ, Міністерства фінансів, Національної служби здоров’я, Центру громадського здоров’я, Офісу Президента, Комітету з питань охорони здоров’я та інших.

Покращення універсального охоплення послугами охорони здоров’я допомагає нам наблизитися до цілей, окреслених у стратегії до 2030 року, посилюючи зусилля з відновлення та зменшуючи безпосередні наслідки війни. Для досягнення цих цілей необхідно застосувати системний підхід до реформування системи охорони здоров’я, ключовим компонентом якого є зміцнення фінансування охорони здоров’я. Для того, щоб політика фінансування охорони здоров’я була узгоджена з прагненням до досягнення універсального охоплення послугами, реформи системи повинні бути чітко спрямовані на проміжні цілі, пов’язаними з ним, а саме: ефективність, справедливість у розподілі ресурсів охорони здоров’я, прозорість та підзвітність, — зауважив Сергій Дубров.

Він подякував ВООЗ за підтримку реформування української системи охорони здоров’я та обмін міжнародним досвідом.

Під час навчання учасники заходу також обговорили вплив війни на реформування системи охорони здоров’я, зокрема, підвищення міграції населення, пошкоджену інфраструктуру, міграцію медичних працівників.

Окрім того, було обговорено нові виклики системи охорони здоров’я, такі як травматологічну допомогу, реабілітацію, ментальне здоров’я. 

Нагадаємо, 17 ветеранів та членів родин УБД отримали від держави гранти на розвиток бізнесу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Біля однієї з львівських лікарень утворилась черга із "швидких" з хворими на Covid
Біля львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги сфотографували чергу зі "швидких", які доправляли в лікарню хворих на Covid.
Loading...
Load next