Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції: деталі

Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції: деталі

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних санкцій проти 86 юридичних осіб, а також сімох фізичних, серед яких – громадяни іноземних держав.

Відповідний указ №219 оприлюднений на сайті глави держави.

Згідно з додатками до рішення РНБО, 73 із 86 юридичних осіб, проти яких введені санкції, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще два – у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області, три – в окупованому Севастополі. Місцезнаходженням решти юридичних осіб є Російська Федерація та Китай.

Обмежувальні заходи проти згаданих юридичних осіб введені на три та десять років.

Санкції терміном три роки запроваджені проти шістьох фізичних осіб: Вадіма Альперіна, Александра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова.

Обмежувальні заходи на 10 років введені проти Араіка Амірханяна.

Контроль за виконанням відповідного рішення покладений на секретаря РНБО.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, У світі збільшуються ризики терактів – WSJ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти співробітників спецслужб Росії Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти співробітників спецслужб Росії
Рішення про застосування санкцій проти співробітників розвідки та спецслужб РФ було ухвалено РНБО ще на засіданні 20 серпня за поданням Служби безпеки України.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next