Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України

Уряд Швеції надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 13,3 мільярда шведських крон (1,16 млрд євро).

Про це повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Швеція надасть новий військовий пакет для посилення протиповітряної оборони України. 16-й пакет є найбільшим шведським пакетом військової допомоги, на суму 1,16 мільярда євро, ‒ заявив міністр.

Він додав, Швеція передасть Україні літаки радіолокаційної розвідки та управління (ASC 890).

ASC 890 забезпечать Україну новими можливостями проти повітряних і морських цілей. В України посилиться здатність ідентифікувати цілі на великій відстані. Вони будуть допомагати F-16. Ракети AMRAAM також будуть передані, ‒ зазначив міністр.

За його словами, Швеція також передасть Україні весь свій запас бронетранспортерів (PBV 302) для формування нових бригад.

Швеція також надасть артилерійські боєприпаси та ресурси для обслуговування раніше наданої техніки. Швеція поставить надлишки іншої техніки зі складів Збройних сил, обслуговуватиме раніше передану шведську техніку, надаватиме фінансову підтримку коаліціям, а також фондам і тимчасовим ініціативам, щоб забезпечити швидку та масштабну закупівлю техніки для України, ‒ заявив міністр.

Йонсон додав, що перед Шведським агентством оборонних досліджень буде поставлено завдання підтримати Україну у створенні власного такого інституту.

Крім того, у пакеті буде посилено командно-контрольний потенціал України шляхом передачі їй терміналів з підпискою на супутниковий зв’язок, ‒ зазначив він.

Нагадаємо, Німеччина відправила нову партію допомоги українським енергетикам

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий
Поблизу Новотошківського внаслідок снайперського пострілу загинув військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next