Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді

Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.

Після вчорашніх обшуків в офісі громадської організації "Український вибір", заснованої депутатом від ОПЗЖ та проросійським депутатом Віктором Медведчуком, трьох її керівників підозрюють у державній зраді.

Про це сьогодні повідомили у Офісі Генерального прокурора.

Однак, у Офісі Генпрокурора не називають імен підозрюваних, але за даними Української Правди це: Олег Слюсаренко, Олександр Синявський та Іван Комелов. Так, Слюсаренко очолював підрозділ ГО "Український вибір" у центральному районі Сімферополя, Синявський і Комелов – ініціативні групи "Українського вибору" в Севастополі.

" Один із керівників відокремленого підрозділу громадського руху «Український вибір», що також діяв у м. Севастополь, за даними правоохоронців, брав участь у проведенні мітингів на підтримку окупації півострова Російською Федерацією та проведення незаконного «референдуму». Під час публічних виступів на мітингах підозрюваний висловлював заклики до зміни меж території та державного кордону України, а також розширення території РФ за рахунок тимчасово окупованих територій України ", - йдеться у повідомленні.

Саме через такі дії трьох керівників підозрюють за статтями про державну зраду та посягання на недоторканність й територіальну цілісність України. Також прибічники Медведчука не лише підтримували кримських окупантів, а забезпечували охорону дільниць й безперешкодне проведення "референдуму" у Севастополі. Цим самим вони сприяли окупації Криму.

" Двоє підозрюваних, будучи керівниками ініціативних груп громадського руху, входили до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ НЗФ, інший був керівником окремого підрозділу «самооборони» - «Слов’янський щит». Вони виконували протиправні накази «ватажків» формування, а також брали активну участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» на території півострову Крим ", -  зазначають у Офісі Генпрокурора.

Зазначимо, що внаслідок активної проросійської діяльності на півострові, підозрювані у держзраді були нагороджені представниками держави-окупанта медалями "За повернення Криму".

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюється Головним управлінням Служби Безпеки України в АР Крим.

Нагадаємо, що учора СБУ проводила обшуки в офісі організації "Українського вибору - Право народу", лідером якої є Віктор Медведчук. Адже були підозри, що організація й надалі продовжує координувати діяльність її членів в АР Крим.

 

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Історія не закінчилась: у членів організації Медведчука СБУ провела ще 20 обшуків
Працівники Служби безпеки України й надалі продовжують проводити обшуки у члені організації кума Путіна - Медведчука, для підтвердження їхньої причетності до окупації Криму.
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
Loading...
Load next