Найполіція: Інформація про винагороду за дані про ухилянтів - російська ІПСО

Найполіція: Інформація про винагороду за дані про ухилянтів - російська ІПСО

Інформація про те, що в Україні військова поліція нібито пропонує громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів, є ворожою ІПСО.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції України та Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Останніми днями мережею поширюється інформація, що нібито «військова поліція» пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Ці повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України. Наголошуємо, що ця інформація не відповідає дійсності, ‒ заявили у НПУ.

У кіберполіції поінформували, що Нацполіція жодних подібних оповіщень не робила і що в Україні не існує «військової поліції».

Такі повідомлення є елементом російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО) і спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян, ‒ йдеться у повідомленні.

Правоохоронці закликали громадян не телефонувати за номерами, вказаними у цих повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел. Зазначається, що при цьому для надання ваги своїм ІПСО РФ може використовувати реальні номери телефонів органів держвлади.

Тому кіберполіція нагадує про важливість перевірки достовірності фактів, інформації та тверджень, які поширюються різними каналами комунікації. Також рекомендуємо отримувати інформацію з офіційних джерел. Будьте пильні та обачні, ‒ заявили у поліції.

Нагадаємо, Юсов - про ураження Су-57: Путін скаженіє, реакція в Кремлі дуже відчутна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next