ЗМІ: Канадські збройні сили вперше може очолити жінка

ЗМІ: Канадські збройні сили вперше може очолити жінка

Вперше в історії Канади очільницею збройних сил можуть призначити жінку: посаду обійме генерал-лейтенантка Джені Карігнан.

Про це повідомляє CBC News, посилаючись на власні джерела. 

Очікується, що прем'єр-міністр Джастін Трюдо офіційно оголосить про призначення начальницею штабу оборони Канади Дженні Каріньян наступного вівторка, 2 липня, напередодні саміту лідерів НАТО.

Вона замінить на посаді генерала Вейна Ейра і стане першою жінкою-командувачкою збройних сил Канади від моменту створення цієї посади в 1964 році. До цього штаб оборони Канади мав 21 очільника-чоловіка. 

Кар'єра Дженні Каріньян у війську триває вже понад 30 років. Вона вступила до Королівського військового коледжу Канади в 1986 році, через шість років після того, як туди почали приймати жінок. У 2016 році Каріньян стала першою жінкою, яка отримала звання генерала. Вона також обіймала низку вищих штабних посад, зокрема була начальницею операційного департаменту у генштабі.

Нагадаємо, Скарга проти генерала Содоля: Начальник штабу "Азову" Кротевич отримав відповідь від ДБР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Канада тимчасово відкликає сім'ї дипломатів з України - МЗС Канади Канада тимчасово відкликає сім'ї дипломатів з України - МЗС Канади
Таке рішення обумовлене через нарощування російської військової потужності на кордоні України.
Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою
Канада скерувала в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Її надали у межах продовження та розширення операції UNIFIER.
Канада вводить економічні санкції проти Росії Канада вводить економічні санкції проти Росії
Визнання Путіним "ЛДНР" світові політики почали масово закликати до нових санкцій.
Loading...
Load next