У ДСНС показали унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

У ДСНС показали унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій показали, як працює унікальний водолазний мобільний спецкомплекс.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Водолазний мобільний спецкомплекс – це автомобіль підвищеної прохідності, який складається із двох модулів та призначений для довготривалого автономного проведення водолазних спусків, робіт з підводного розмінування та аварійно-рятувальних робіт на воді.

Спецкомплекс перевозить як особовий склад, так і спорядження й інше обладнання водолазів, необхідне для роботи тривалий час поза межами пункту постійної дислокації. Усе обладнано так, щоб рятувальники були готові відправитися до місця виконання робіт у будь-який момент.

Кожен із модулів комплексу має свій чіткий функціонал. Зокрема перший модуль - модуль забезпечення, є мобільною водолазною станцією, призначеною для здійснення водолазних спусків і робіт, а також для забезпечення комплексу електроенергією.

Другий модуль оснащений обладнанням, яке дає змогу проводити декомпресію, лікувальну рекомпресію водолазів, навчально-тренувальні спуски на базі барокамери. Так, завдяки барокамері можна проводити тренування із умовним зануренням на глибину до 50 м, а також водолаз після тривалого занурення на глибину тут проходить поступове відновлення.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Києві водолази витягнули з озера тіло невідомого чоловіка В Києві водолази витягнули з озера тіло невідомого чоловіка
Наразі причини та обставини трагічної смерті чоловіка встановлюються правоохоронцями.
У Чорткові горить хлібокомбінат: через це деякі потяги буде затримано (фото) У Чорткові горить хлібокомбінат: через це деякі потяги буде затримано (фото)
Жертв та постраждалих, на щастя, немає.
Loading...
Load next