У Венесуелі тисячі протестувальників знову вийшли на вулиці через перемогу Мадуро на виборах

У Венесуелі тисячі протестувальників знову вийшли на вулиці через перемогу Мадуро на виборах

Тисячі людей по всій Венесуелі продовжують протести після перемоги Ніколаса Мадуро на президентських виборах минулого місяця. Демонстрації організували й в інших країнах світу.

Про це пише BBC.

Лідерка опозиції Марія Коріна Мачадо 17 серпня приєдналася до протестувальників у столиці Каракасі та закликала їх не боятися. Мачадо, яка переховувалася після того, як її звинуватили в повстанні, сказала, що «немає нічого вищого за голос народу».

Жінка заявила перед протестувальниками: «Ми не підемо з вулиць». Мачадо, якій заборонили балотуватися на виборах, закликала до загальнонаціональних протестів, щоб посилити тиск на Мадуро. Деякі демонстранти також налаштовані продовжувати.

Це злочинний уряд, який хоче утримати владу. Я відчуваю запах свободи, мені нема чого боятися, — заявила протестувальниця Адріана Кальзаділла в коментарі AFP.

Водночас прихильники Мадуро провели власну демонстрацію.

За даними уряду Венесуели, після спалаху антиурядових протестів вже затримали понад 2400 людей. Подібні демонстрації відбувалися в містах по всьому світу, від Австралії до Іспанії, а також, зокрема, у Великій Британії, Канаді, Колумбії, Мексиці та Аргентині.

Нагадаємо, Естонія хоче налагодити виробництво боєприпасів вже на початку наступного року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next