Колишнього працівника «Укроборонпрому» засудили на 15 років

Колишнього працівника «Укроборонпрому» засудили на 15 років

Суд визнав колишнього працівника державного підприємства «Укроборонпром» винним у державній зраді й призначив йому 15 років за ґратами.

Про це повідомили у Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора

За даними слідства, 50-річний житель Києва виявився ворожим агентом і працював на воєнну розвідку рф. Він отримав завдання влаштуватися до української оборонної компанії для збору розвідданих на користь росії. 

Правоохоронці встановили, що чоловік шпигував за переміщенням українського озброєння у напрямку східного та південного фронтів.

Також він готував «звіти» для окупантів про наслідки російських ракетних ударів по столиці. Для цього він їздив по місту і приховано фотографував пошкоджені будівлі столиці з прив’язкою до місцевості.

Отримані розвіддані він пересилав російському куратору, який далі «звітував» до головного управління Генштабу збройних сил рф (більш відомого як ГРУ).

В СБУ запевняють, що завчасно викрили агента і затримали його під час спецоперації у Києві на початку лютого 2023 року.

Суд визнав його винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) і призначив 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Мер Одеси Труханов заперечив наявність у нього російського паспорта

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
15 років за ґратами проведе агент воєнної розвідки рф, який «працював» на Запоріжжі 15 років за ґратами проведе агент воєнної розвідки рф, який «працював» на Запоріжжі
Зловмисника визнано винним у державній зраді.
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
Loading...
Load next