Зеленський: $50 мільярдів заморожених активів РФ - це не заміщення репарацій

Зеленський: $50 мільярдів заморожених активів РФ - це не заміщення репарацій
... Дуже хочемо, щоб Угорщина не блокувала деякі кроки, і тоді ми зможемо отримати швидше частину з цих 50 мільярдів..

Користування коштами від заморожених російських активів не стане заміщенням репарацій, Україна у будь-якому разі вимагатиме їх від Росії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у розмові з журналістами українських телеканалів.

У будь-якому випадку Україна буде вимагати репарації... 50 мільярдів від заморожених активів, прийнятих на майданчику італійського головування у Великій сімці, для нас важливо і дуже позитивно... Дуже хочемо, щоб Угорщина не блокувала деякі кроки, і тоді ми зможемо отримати швидше частину з цих 50 мільярдів.., здається, десь 35 мільярдів... Фізично ми зможемо отримувати ці гроші з початку наступного року, про це ми говорили з керівництвом ЄС... Але це не заміщення репарацій, це - використання справедливе частини російських активів, - наголосив Зеленський.

Стосовно того, на що Україна планує спрямувати ці кошти, він сказав:

У нас є справедливе розуміння партнерів.., щоб ми могли їх (ці кошти - ред.) використовувати і для внутрішнього виробництва нашої зброї, там, де в нас великий дефіцит, ну і допомога людям.

Нагадаємо, "КНДР вторгається в Європу": Сибіга виступив зі зверненням до союзників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці (відео) ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці (відео)
Слідчі ДБР детально вивчають відео, яке журналіст Юрій Бутусов виклав на своїй сторінці у Фейсбук.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
Loading...
Load next