Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)

Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)
Днями на об’їзній дорозі Львова поблизу Зимної Води мешканці виявили стихійне звалище будівельного сміття. Видно, що у цю лісосмугу звозили різноманітні мішки не один день.

І такі незаконні сміттярні виявляють досить часто. Та це попри те, що у Львові діє 2 майданчики, які приймають непотріб з будівництв. При тому ж абсолютно безкоштовно, але за умови, що ви маєте львівську прописку.

"Будівельні відходи приймаються до 1000 кілограм протягом місяця. Шини 4 штуки в місяць. Скло 20 кілограмів, а техніка й меблі 1 одиниця в місяць. Всі відходи мають бути посортовані, тобто це штукатурка, плитка, цегла в мішках до однієї тони. Щоб не було легкозаймистих речовин. Тому що при транспортуванні може загорітись", - розповіла менеджерка зі збуту ЛКП "Львівспецкомунтранс", Христина Паньків.

Після того, як на цих майданчиках назбирається достатньо сміття, його по договору вивозять на переробку. А от великі компанії, що займаються будівництвом, можуть замовити контейнер, який потім перевізники теж вивозять на спецмайданчики.

"Контейнер виставляється на 7 днів. Тобто його цінова категорія 8 кб м вартує 3,3 тисячі гривень. А 10 кб м – 5,5 тисяч гривень. І контейнер по можливості заповнюється. Якщо він заповниться за 2 дні, ми контролюємо цей процес. То ми робимо заміну ", - зазначив керівник управлінської компанії "Lev Development", Богдан Сороковий.

Отож, пункти прийому будівельного сміття працюють за адресами вул. Жовківська, 18 та Князя Лева, 4а. З графіком роботи майдачників можна ознайомитися на сайті міської ради. 

 

Читайте також
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Доля Грибовицького сміттєзвалища: на полігоні тривають роботи з рекультивації (відео) Доля Грибовицького сміттєзвалища: на полігоні тривають роботи з рекультивації (відео)
Підрядник виконав близько 40% робіт. Повністю завершити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планують у 2025 році.
У Львові продовжують утилізувати ялинки У Львові продовжують утилізувати ялинки
На компостувальну станцію Львова продовжують надходити ялинки від мешканців. Тут ці зелені насадження спершу подрібнюють на щепу, а згодом з них роблять органічну підживку
Loading...
Load next