"Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі

"Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що з точки зору міжнародного права, Олександр Лукашенко - це ніхто.

Зі слів першого президента та голови української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука стало відомо, що президент України Володимир Зеленський та Міністерство закордонних справ не сприймає політичного режиму самопроголошеного президента Білорусі - Олександра Лукашенка. При цьому Кравчук наголосив, що така позиція української сторони є остаточною.

Про це Кравчук заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Те, що відбувається у Білорусі, ми не сприймаємо. Ми приєдналися в усіх оцінках щодо Білорусі до європейських країн, і я думаю, що щось особливе ще висловлювати по відношенню до Лукашенка, я б не хотів цього. Я вам скажу чому - забагато честі для Лукашенка, щоб ми на нього звертали таку увагу. Він є самопроголошеним президентом. Він є з точки зору міжнародного права ніхто, вибачте на слові, а робить із себе лідера і диктує якісь умови, оцінки усім іншим, - наголосив Леонід Кравчук.

 Зазначимо, що перший президент України також висловився щодо союзу Білорусі та Російської Федерації, а також обох президентів цих країн:

Чогось мені видається, що Лукашенку, якщо його не візьме під своє крило Росія, і скільки вона його там буде тримати - не довго жити, в сенсі управляти Білоруссю, не довго, - переконаний Кравчук.

Нагадаємо, що нещодавно Леонід Кравчук, після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, заявив, що переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни. Згодом Росія гостро відреагувала на слова Кравчука щодо перенесення переговорів та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.

Читайте також
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next