Суд продовжив домашній арешт Медведчука ще на два місяці (відео)

Суд продовжив домашній арешт Медведчука ще на два місяці (відео)
Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" вкотре заявив, що не згодний з прийнятим рішенням суду. Він переконаний, що таким чином із ним розправляється влада та особисто президент Зеленський.

Печерський районний суд Києва знову продовжив ще на два місяці - до 7 листопада, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту народному депутату від "Опозиційної платформи ㅡ За життя" та куму Путіна - Віктору Медведчуку. Однак, підозрюваний й у державній зраді Медведчук своєю чергою відкидає всі обвинувачення і називає слідство "політично-вмотивованим" й переконаний, що у справі допущені грубі помилки, це стало відомо із трансляції з зали суду.

Відомо, що генпрокурор України просила суд продовжити запобіжний захід для Віктора Медведчука ще на два місяці й:

Суд ухвалив клопотання прокурора задовольнити. Продовжити у межах строків досудового розслідування до 31 жовтня 2021 року строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Медведчука Віктора Володимировича, - оголосила суддя.

Окрім цього, суд також зобов’язав нардепа носити електронний засіб контролю, здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон і не спілкуватися зі свідками у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді і порушенні законів і звичаїв війни. Йому грозить від 12 років в'язниці до довічного. Серед висунутих йому звинуваченьзамах на розкрадання природних ресурсів, передача російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю, антиукраїнська діяльність.

Раніше, 9 липня Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народному депутату Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму. Арешт проросійському нардепу від "ОПЗЖ" продовжили ще на два місяці - до 7 вересня.

В той час сам же Віктор Медведчук тоді заявив, що рішення суду про продовження терміну домашнього арешту ґрунтується на порушенні законодавства й переконаний, що сторона обвинувачення в його справі не має законних підстав для продовження запобіжного заходу. Нардеп планує оскаржувати прийняте рішення суду.

Читайте також
Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня.
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
У Києві розпочалось засідання у справі Медведчука: будівлю суду оточила група "тітушок" (фото) У Києві розпочалось засідання у справі Медведчука: будівлю суду оточила група "тітушок" (фото)
На початку травня цього року генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.
Loading...
Load next