Суд продовжив цілодобовий домашній арешт Медведчуку ще на два місяці (відео)

Суд продовжив цілодобовий домашній арешт Медведчуку ще на два місяці (відео)
Засідання у справі кума Путіна загалом тривало близько 13 годин.

Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народному депутату Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму. Арешт проросійському нардепу від "ОПЗЖ" продовжили ще на два місяці - до 7 вересня, повідомляє hromadske із посиланням на інформацію своєї кореспондентки із зали суду.

Клопотання прокурора… задовольнити. Продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, - зачитав під час засідання фрагмент із тексту ухвали суддя Вовк.

Сам же Віктор Медведчук заявив, що рішення суду про продовження терміну домашнього арешту ґрунтується на порушенні законодавства й переконаний, що сторона обвинувачення в його справі не має законних підстав для продовження запобіжного заходу. Нардеп планує оскаржувати прийняте рішення суду.

Піддавання Віктора Медведчука процесуальному примусу та застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту стає автоматичною забороною виконувати свої зобов'язання народного депутата, якими його наділили українські виборці, - заявив адвокат Медведчука, Євген Скідан.

Зокрема, під час судового засідання прокурори наголосили на ризику, оскільки в разі скасування домашнього арешту Медведчук може знищити документи та інші речові докази, що підтверджуватимуть його провину. Правоохоронці також вважають, що підозрюваний у державній зраді Медведчук може безпосередньо впливати на людей, які беруть участь у кримінальному процесі.

Нагадаємо, що учора, 8 липня, на вулиці під судом, де проходило засідання помітили соратників Медведчука з "ОПЗЖ", в тому числі Бойка та Колтуновича. Окрім цього біля стін Печерського суду зібрались і "тітушки", які є учасниками організації "Патріоти – За життя", керівником якої є скандальний Ілля Кива.

Також стало відомо, що проросійський депутат Віктор Медведчук змінив власника розкішної 5-палубної яхти, якою володіла його дружина. Зумовлено це тим, аби вберегти судно від накладання санкцій на майно та активи політика та його сім’ї.

Читайте також
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак
Кум Путіна та проросійський депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому вчора обрали запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт розповів, що його соратник Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді, наразі перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next