Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Зеленського: поранений водій (відео)

Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Зеленського: поранений водій (відео)
Перший помічник Володимира Зеленського - Сергій Шефір живий. Він перебуває у нормальному стані, оскільки кулі його не зачепили, однак внаслідок стрілянини постраждав водій автівки.

Поблизу Києва сьогодні, 22 вересня, біля Лісників невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського, Сергія Шефіра. В автомобіль  здійснили постріли автоматною чергою, внаслідок стрілянини поранений водій машини - йому надають медичну допомогу на місці події. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на кілька співрозмовників у правоохоронних органах та генпрокурорку Ірину Венедіктову.

Відомо, що сам Сергій Шефір не постраждав. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена". Окрім цього вони просять усіх, хто має будь-яку інформацію про обставини цього замаху на життя Шефіра надати їм інформацію.

Сьогодні, близько 10-ї години ранку, неподалік від села Лісники була обстріляна машина першого помічника Президента Сергія Шефіра. В автомобіль потрапило більше 10 куль. Поранений водій, - повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

 

Відомо також, що на місці події перебуває генпрокурор Ірина Венедіктова, а також працюють слідчо-оперативні групи поліції.

Оновлено (11:40): За інформацією МВС, водій Шефіра знаходиться в реанімації, в нього влучило 3 кулі.

Зокрема, за інформацією джерел видання OBOZREVATEL, стрілянина трапилась, коли Сергій Шефір їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг. Випустили в авто нібито від 12 до 15 куль.

Оновлено (11:50): Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про інцидент у коментарі "Українській правді" й заявив, що замах на Шефіра, це "відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди".

Відразу скажу, що ми, безумовно, пов'язуємо це напад з агресивною і навіть войовничою кампанією протидії активній політиці глави держави. Політиці, спрямованої на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, що відверто працюють на наших зовнішніх опонентів, - додав Подоляк.

Оновлено (11:55): За інформацією радника голови Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, невідомі стріляли по автівці з лісу з автоматичної зброї під час руху. 

Оновлено (12:02): Речник СБУ Артем Дехтяренко у коментарі "Українській правді" повідомив, що на місце стрілянини по авто Шефіра працюють співробітники поліції, Служби безпеки України та Управління державної охорони: "СБУ спільно з Національною поліцією та УДО з’ясовує усі обставини події. Проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи, на місці працюють співробітники Служби безпеки. Про подальший перебіг - інформуватимемо додатково".

Оновлено (12:06): лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія також прокоментував інцидент.

Він їхав на роботу. У 50% випадків він їздить сам за кермом, а у 50% випадків - з водієм. В районі Лісників на нього було скоєно напад, машина була обстріляна з автоматичної зброї, наскільки мені зараз відомо. Водій отримав три поранення і госпіталізований. Сам Сергій Нахманович цілий, його миттєво пересадили в поліцейський екіпаж і перевезли у безпечне місце, - розказав Арахамія журналістам в кулуарах парламенту.

Відео з Telegram-каналу "Новина".

Нагадаємо, що наразі Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом. Він вже взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, перший день якої був присвячений боротьбі з пандемією коронавірусу та збереженню навколишнього середовища. Зокрема, на відкритті сесії виступили генсекретар ООН Антоніу Гутерріш, президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдулла Шахід, Президент Бразилії Жаїр Болсонару, Президент США Джозеф Байден.

Супроводжують президента голова його Офісу Андрій Єрмак та інші високопосадовці.

Читайте також
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео) Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.
Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео) Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео)
У Вашингтоні підтвердили свої наміри надати українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого заступника президента Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.
Loading...
Load next