Верховна Рада підтримала звільнення п'ятьох міністрів: перелік

Верховна Рада підтримала звільнення п'ятьох міністрів: перелік
Призначення нових очільників міністерств заплановане на завтра.

Верховна Рада на пленарному засіданні 3 листопада звільнила п’ятьох міністрів уряду Дениса Шмигаля. Про це повідомляє Укрінформ.

Відтак депутати підтримали звільнення:

  • міністра захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Романа Абрамовського (332 голоси);

19 жовтня Роман Абрамовський написав заяву про відставку з посаду міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів.
 

Роман Абрамовський був призначений на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів 19 червня 2020 року. До цього з жовтня 2019 року він обіймав посаду заступника міністра енергетики та захисту довкілля.

  • першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки Олексія Любченка (320 голосів);

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко подав заяву про звільнення 2 листопада. Він обіймав посаду з 20 травня 2021 року. 

Сьогодні стало відомо про те, що СБУ та НАБУ проводять обшук в Любченка.

  • віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова (329 голосів);

1 листопада Олексій Резніков подав заяву про звільнення за власним бажанням. 

Рада планує призначити Резнікова на посаду міністра оборони.

  • віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського (342 депутати);

Віцепрем’єр Уруський подав заяву про відставку до Апарату Верховної Ради 1 листопада. Він обіймав посаду віцепрем'єр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості з 16 липня 2020 року.

  • міністра оборони Андрія Тарана (341 депутат).

Андрій Таран подав до Апарату Верховної Ради заяву про відставку 2 листопада 2021 року. Він очолював Міністерство оборони України з 4 березня 2020 року. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зміни у Кабміні: у "Слузі народу" розповіли про нові призначення і звільнення (оновлено) Зміни у Кабміні: у "Слузі народу" розповіли про нові призначення і звільнення (оновлено)
"Слуга народу" попередньо визначилася з кандидатами на посади віцепрем’єра, міністрів з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, екології та оборони, звільнення міністра економіки Олексія Любченка ще не вирішене остаточно.
Відставки у Кабміні: список кандидатів на звільнення змінився, - ЗМІ Відставки у Кабміні: список кандидатів на звільнення змінився, - ЗМІ
Ймовірно вже найближчим часом "Слуга народу" замінить декількох міністрів та звільнить їх, однак наразі депутати самі не вирішили, кого точно їм доведеться звільняти.
Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину" Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину"
Учора, 18 травня, нардепи підтримали подання щодо звільнення Степанова з очільника Міністерства охорони здоров'я - "за" проголосувало 292 депутати.
Loading...
Load next