"Він є дуже специфічний": Комаровський пояснив, як по одному симптому визначити інфекцію у дитини

"Він є дуже специфічний": Комаровський пояснив, як по одному симптому визначити інфекцію у дитини
Заслужений лікар також рекомендує уважно стежити за станом хворого.

Доктор Комаровський розповів, що блідість шкіри у дітей може свідчити про бактеріальну інфекцію. Про це заслужений педіатр заявив в ефірі каналу "Україна 24".

Він зазначив, що цей симптом дуже специфічний.

Блідість шкіри — дуже специфічний симптом, що означає спазм судин, а спазм судин — це часта реакція на токсини, які виділяють бактерії, — розповів медик.

За словами Комаровського, висока температура і яскраво-червона шкіра у дитини, як правило, не несуть великої загрози організму. Світлий же відтінок шкірного покриву це дуже важлива ознака, що потрібно звернутися до лікаря.

Також заслужений лікар і популярний ведучий рекомендує уважно стежити за станом хворого.

Якщо його стан не поліпшується на четвертий день або після припливу сил, навпаки, погіршується, то потрібно звернутися до фахівця.

Ознаки, що потрібно звернутися до лікаря:

  • Після третього дня виникає поліпшення стану. Якщо на четвертий день не відбулося поліпшення — йдіть до лікаря.
  • На 5-6 день будь ГРВІ в крові утворюються антитіла і температура повинна нормалізуватися. У тому випадку, якщо температура залишається — це хоч і не 100%-ва ймовірність виникнення ускладнень, але вагома причина для звернення до лікаря.
  • Погіршення після поліпшення. Якщо спочатку впала температура і зменшився кашель, а після цього знову збільшення температури, або дитина почала кашляти сильніше — це можлива ознака бактеріального ускладнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео) Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео)
Вперше на Західній Україні у Львівському західноукраїнському спеціалізованому медичному дитячому центрі виконали трансплантацію нирки дитині. У свої 13 дівчинка важила всього 28 кг, але операцію вона перенесла добре і донорський орган одразу прижився.
Львівські медики успішно прооперували 11-річного хлопчика із Сєверодонецька (відео) Львівські медики успішно прооперували 11-річного хлопчика із Сєверодонецька (відео)
Львівські медики успішно виконали складну 9-годинну операцію 11-річному хлопчику із Сєвєродонецька, у якого через пухлину відмовили ноги.
У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію
Жінка заразилася цією інфекцією в Нігерії, звідки повернулася в Україну 16 серпня. Згодом, у 42-річної харків'янки підтвердили зараження тропічною малярією.
Loading...
Load next