Розгорівся корупційний скандал через закупівлю масок та апаратів ШВЛ у Словенії

Розгорівся корупційний скандал через закупівлю масок та апаратів ШВЛ у Словенії
Місцева поліція затримала міністра економіки Здравко Почівальшека після обшуків, проведених Національним бюро розслідувань.За даними ЗМІ, правоохоронці підозрюють його у зловживанні службовим станов

Місцева поліція затримала міністра економіки Здравко Почівальшека після обшуків, проведених Національним бюро розслідувань.

За даними ЗМІ, правоохоронці підозрюють його у зловживанні службовим становищем у березневій закупівлі медичних апаратів штучної вентиляції легенів.

Міністр внутрішніх справ Алеш Хойс на знак протесту подав у відставку. Його заяву вже прийняв прем‘єр-міністр Янез Янша.

Хойс вважає, що обшуки та затримання політично мотивовані, тому він бере на себе політичну відповідальність, оскільки ця вона лежить на міністрі.

Розслідування справи про зловживання під час державних закупівель було розпочато Спеціалізованою державною прокуратурою 2 місяці тому, після ток-шоу на словенському телебаченні.

Іван Гале, співробітник Інституту товарних резервів, заявив в ефірі, що захисні маски та апарати штучного дихання уряд купував за завищеними цінами через компанію Geneplanet, близьку до влади. За його твердженням, ШВЛ вартістю 10000 євро купили через свою фірму за 36400 євро.

А також було оприлюднено аудіозапис, в якому міністр Почівальшек вимагав, щоб працівники Інституту перевели 8 мільйонів євро, 100% авансу, на рахунок Geneplanet.

Нагадаємо, що в Ірані вибухнула лікарня. Вночі на півночі Тегерану сколихнув потужний вибух через витік газу.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Путін злий на своїх генералів та позбавляє їх посад - експерт Путін злий на своїх генералів та позбавляє їх посад - експерт
У Кремлі чітко розуміють, що вторгнення в Україну провалилося, а винні у цьому ті, що його планував та реалізовував, впевнений військовий експерт.
Loading...
Load next