Львівський непотріб уже став антивізитівкою міста

Львівський непотріб уже став антивізитівкою міста
Його виявляють далеко за межами області та ніхто досі йому не може дати ради – львівське сміття за останні декілька років вже стало антивізитівкою міста.

Його виявляють далеко за межами області та ніхто досі йому не може дати ради – львівське сміття за останні декілька років вже стало антивізитівкою міста. Хоча ще у 2016 році міський голова обіцяв: за три роки збудувати сміттєпереробний завод - цілком реально.

"На моє переконання, орієнтовно 3 роки потрібно, щоб ми з вами змогли приїхати та перерізати стрічку нового комплексу. І якщо ми цього не зробимо, тоді нема мені тоді що тут робити", - запевнив Андрій Садовий.

Одразу після трагедії на Грибовицькому полігоні, тодішнє керівництво обласної адміністрації вирішило підставити плече у цій проблемі.

"Ми зараз знаходимося на території «Яворівської Сірки», саме 30 січня 2017 року була виділена земельна ділянка площею 12, 8 га для будівництва сміттєпереробного комплексу по утилізації ТПВ для ЛКП "Збиранка", - розповів ексголова Львівської облдержадміністрації, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ від «Європейської солідарності» Олег Синютка.

На думку тодішнього очільника області, територіяцього колишнього кар’єру з видобування сірки – чи не найкраще місце для зведення сміттєпереробного заводу: тут він і громаді не заважатиме, і має поруч електричні потужності. До того, ж ця ділянка землі –непридатна для сільськогосподарського виробництва. Та міська рада Львова відмовилася від території, як і від решти варіантів і вирішила втілити в життя свою ідею зі зведенням цього заводу на Пластовій, поблизу очисних споруд.

"Була публічна заява, нібито науковці заявили, що це місце не підходить. Попри неодноразові вимоги обласної державної адміністрації міська влада жодного разу не надала на це відповідних документів, офіційного висновку", - додав політик.

Поки міська рада визначалася із місцем побудови полігону для сміття, затягнулися і тендерні процедури від Європейського банку, який і фінансуватиме все це. А поки громаду втішають, що на місці майбутнього заводу вже активно тривають підготовчі роботи, не всі депутати тієї ж самої ратуші поділяють таку позицію. Мовляв, цей варіант побудови є сумнівним як з точки зору екології, так і самої ефективності майбутнього підприємства.

Саму технологію, за якою працюватиме майбутній сміттєзавод член інженерної комісії Іван Рудницький вважає неефективною.

"Мені здається, що краще робити спалювальний завод або вчити людей сортувати іншим шляхом вчити людей сортувати", - пояснив він.

Додамо, що поки питання заводу залишається болючим для жителів Львова і, особливо, мікрорайону Знесіння, у 2018 році за керівництва Олега Синютки придбали та запустили в роботу 5 сміттєсортувальних ліній у Самборі та Новояворівську. Потужність кожної з них – 15 тонн непотребу за годину. А питання зведення заводу залишається і надалі передвиборчою маніпуляцією з боку міського голови, бо ж вже вчетверте перед виборами, починаючи з 2006 року львів’янам обіцяють завод.

Тим часом на Пластовій особливих зрушень немає, нині будівництво цього комплексу взагалі заблоковане, адже містяни наважилися шукати справедливості через суд.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Зеленський ввів в дію нові санкції РНБО: перелік Зеленський ввів в дію нові санкції РНБО: перелік
Президент України Володимир Зеленський вчора, 21 квітня, указом затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони від 15 квітня про санкції проти 13 громадян і 95 компаній.
Loading...
Load next