У Львові провели чергове соцопитування серед містян напередодні місцевих виборів

У Львові провели чергове соцопитування серед містян напередодні місцевих виборів
Фахівці Центру з інформативних проблем територій зазначають, що зараз дещо змінилися вподобання людей до представників політичних сил на місцевих виборах."Покращилася позиція в «Батьківщини», в «Євр

Фахівці Центру з інформативних проблем територій зазначають, що зараз дещо змінилися вподобання людей до представників політичних сил на місцевих виборах.

"Покращилася позиція в «Батьківщини», в «Європейської солідарності» і дещо впала «Самопоміч». Але, можливо, це буде змінюватися, враховуючи турбулентність. Це дуже видно по різниці оцінок різних проблем. Більшість цих партій роками працювали на свій бренд, тому вони мають напрацьовані програмні речі, які, очевидно, різним способом були донесені до виборця. В той час, як в нових силах сконцентровано не на суті, а на зовнішній показності", - пояснив куратор соціально-економічних проєктів Центру з інформаційних проблем територій Роман Соломонюк.

Також фахівці додають, що серед містян не викликає позитивних відгуків те, що в політику все активніше хоче потрапити молодь часто без належних навичок і знань. Люди все ж надають перевагу насамперед досвідченості та політичній історії кандидатів, а також ідеології самої партії.

"Лідер значною мірою пов’язаний з ідеологією. Він може бути місцевим й загальнонаціональним. Але вона має дедалі більше значення тому, що в іншому політичні сили між собою мало відрізняються, адже усі кажуть приємні слова, що хочеться почути. А різниця є в тому, що і як робили, наскільки ідеологічно відстоювали свою позицію", - зазначив керівник центру з інформаційних проблем територій Петро Жук.

Працівники центру з інформаційних проблем територій розповідають, що зараз важко передбачити, як далі змінюватиметься думка людей про ту чи іншу політсилу перед початком виборів, які відбудуться 25 жовтня. Все залежить від того, як вони себе проявлятимуть у розв'язанні нагальних проблем Львова. З усім тим, результати зараз такі: за «Європейську солідарність» готові проголосувати 28% містян, за «Самопоміч» - трохи більше ніж 10%. А от «Батьківщина» впевнено нарощує прихильність виборців. За представників цієї партії готові віддати свій голос майже 8% львів’ян.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Зеленський у найближчі години поговорить з Байденом Зеленський у найближчі години поговорить з Байденом
Вчора Байден розмовляв з російським президентом Володимиром Путіним.
Loading...
Load next