США обіцяє підтримати Україну у випадку наступу РФ

США обіцяє підтримати Україну у випадку наступу РФ
Вчора відбулась телефонна розмова міноборони України з міноборони США. У випадку ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці.

У четвер, 1 квітня, з ініціативи американської сторони відбувся діалог телефоном міністром оборони України Андрія Тарана з міністром оборони США Ллойдом Остіном

Про це інформує пресслужба Міноборони України.

Під час нього очільник американського оборонного відомства заявив про підтримку України з боку Пентагону.

Як йдеться у повідомленні, Остін занепокоєний останніми діями Росії. Тож запевнив міністра оборони України, що США у готовності підтримувати нашу державу в умовах наступу Росії на Сході України.

Посадовець наголосив, що у разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці та не допустять реалізації агресивних прагнень РФ щодо держави.

Зокрема, Таран повідомив про системну ескалацію безпекової ситуації у районі проведення Операції об’єднаних сил та небажанні Росії припинити вогонь, а також визнати вбивство 4 військовослужбовців 26 березня.

Цей дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США у підтримці суверенітету та кроків з відновлення територіальної цілісності України», – зазначається.
 

Читайте також
Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною
Депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.
Байден поговорив з Путіним про Україну Байден поговорив з Путіним про Україну
Президент США Джо Байден у вівторок, 13 квітня, поспілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним. Вони обговорили низку регіональних та глобальних питань.
У Держдепі США підтримують Україну У Держдепі США підтримують Україну
США занепокоєні стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України. Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями.
Loading...
Load next